Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Stuttgartin ex-kapteeni Thomas Hitzlsperger avautui homoseksuaalisuudestaan

Kirjoittaja: — 08/01/2014

Saksan maajoukkueessa 52 ottelua pelannut Thomas Hitzlsperger on kertonut saksalaislehti Die Zeitin haastattelussa seksuaalisesta suuntautumisestaan. Aiemmin tämän tason huippupelaaja ei ole julkisesti puhunut asiasta.

– Tämä on ollut pitkä ja vaikea prosessi. Vasta viimeisen parin vuoden aikana olen tajunnut, että elän mieluummin miehen kanssa, Hitzlsperger sanoi lehden mukaan.

Hitzlsperger voitti VfB Stuttgartin paidassa Bundesliigan mestaruuden. Saksassa hän edusti myös Wolfsburgia. Lisäksi hän pelasi Englannissa Aston Villan, West Hamin ja Evertonin joukkueissa sekä Italiassa Lazion ryhmässä. Saksan maajoukkueen mukana Hitzlsperger voitti MM-pronssia vuonna 2006 ja EM-hopeaa vuonna 2008.

– Englannissa, Italiassa ja Saksassa homoseksuaalina oleminen ei ole iso juttu ainakaan pukukopissa.

– En ole koskaan hävennyt sitä, kuka olen, mutta aina ei ollut helppoa istua 20 nuoren miehen kanssa ja ja kuunnella vitsejä homoista. Sitä antaa heidän jatkaa, kunhan vitsit ovat jollain tavalla hauskoja eivätkä liian loukkaavia.

Jalkapallon asennemaailmassa olisi vielä paljon muutettavaa:

– Homoseksuaalina oleminen on jalkapallossa sivuutettu aihe, eikä se ole vakava aihe pukukopissa. Taisteluintensiteetti, tunne ja voittajamentaliteetti ovat olennaisia, eivätkä ne sovi “homot ovat nössöjä” -kliseen kanssa, Hitzlsperger kommentoi.

loading comments...