Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Ciriaco Sforzasta tulossa Kaiserslauternin uusi valmentaja – Foda kritisoi FCK-johtoa

Kirjoittaja: — 04/09/2013

Sveitsiläinen pelaajalegenda Ciriaco Sforza on SportBildin mukaan lähellä nimitystä 1. FC Kaiserslauternin uudeksi päävalmentajaksi. Alexander Ringin edustama Kaiserslautern antoi viime viikon torstaina kenkää Franco Fodalle seuran hävittyä Vfr Aalenille tylyin 0-4-lukemin.

– Olen valmis Lauternia varten. Menestykseni Kaiserslauternin kanssa ovat ikuisesti sydämessäni, Sforza sanoi SportBildille.

Sforza ja Lautern ne yhteen soppii…

Pelaajauransa parhaat vuodet Sforza vietti juuri Kaiserslauternissa. Hän edusti seuraa kolmella eri pestillä, vuosina 1993-1995, 1997-2000 ja 2002-2006. Vanha suola janotti siis harvinaislaatuisesti jopa kahteen eri otteeseen. Yhdeksän FCK-kautensa aikana Sforza viimeisteli seuralle 20 maalia ja teki esityön 41:een kaikkiaan 199:ssä pääsarjaottelussa.

79 A-maaottelua pelannut Sforza pelasi myös kolmen kauden ajan Bayern Münchenissä ja yhden kauden Inter Milanissa, mutta vastuu jäi kyseisissä seuroissa vähemmälle. Palkintokaappiin on kuitenkin ehtinyt päätyä kaksi saksanmestaruutta, yksi sveitsinmestaruus, yksi Mestarien Liigan voitto ja yksi UEFA-Cup-titteli.

Päätettyään pelaajauransa Kaiserslauternissa vuonna 2006 Sforza palasi kotimaahansa, jossa hän on valmentanut kahden kauden ajan Luzernia ja kolmen kauden verran budjettiaan rajusti leikannutta Zürich Grasshoppersia. Grasshoppers-pesti tuli päätökseensä keväällä 2012.

Schäfer toinen vaihtoehto

Todellinen vaihtoehto pysyvälle päävalmentajan paikalle on myös väliaikaisella sopimuksella tehtävää hoitava seuran aiempi fysiovalmentaja Oliver Schäfer. Seuran johtokunnan jäsenen Stefan Kuntzin mukaan Schäferin toimikausi on alkanut hyvin.

– Joukkue on antanut Ollista hyvää palautetta. Hän on tehnyt, mitä pyydettiin. Tunne on palannut joukkueeseen ja hän on ollut luottamuksemme arvoinen. Ollin kanssa on kuitenkin sovittu, että keskustelemme myös muiden kandidaattien kanssa, Kuntz kommentoi Kickerille.

Foda lyttäsi seurajohdon

Potkut saanut päävalmentaja Franco Foda puolestaan antoi tulikivenkatkuista kritiikkiä Kaiserslauternin tavalle toimia:

– Erottamisen pitäisi tapahtua aina tyylillä ja kunnioituksella. Etenkin, kun kaikki kauden tavoitteet ovat yhä käsien ulottuvilla. Näin ei tapahtunut, ja siksi olen erittäin pettynyt.

Erityisesti Stefan Kuntz saa kuulla kunniansa. Fodan mukaan Kuntz oli antanut Aalen-tappion jälkeen ymmärtää, että viikko jatkuu tavalliseen tapaan ja Foda oletti istuvansa joukkueen penkillä myös maanantaisessa Cottbus-ottelussa. Siksi potkut yllättivät ex-valmentajan täysin:

– Avaan suuni siksi, että monet Kuntzin lausunnoista eivät pidä paikkaansa. Hän on väittänyt joukkueen ja minun välillä olleen ongelmia. Ongelma oli kuitenkin vain Fodan ja Kuntzin välinen. Minusta tuntuu, että hänen käytöksensä takia nyt etsitään potkuille tekosyitä. Valmentajasta tehdään aina syntipukki, mutta myös Stefan Kuntzin pitäisi osata mennä itseensä, tuohtunut Foda kommentoi T-Onlinen nettisivustolle.

Nousijaehdokas FC Kaiserslautern on tällä hetkellä kymmenellä pisteellään kakkosbundesliigan neljännellä sijalla. 

loading comments...