Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tekeekö siipirikkoinen Dortmund vielä äkkihankinnnan?

Kirjoittaja: — 27/01/2014

Bayern Münchenin ykköshaastajana kauteen lähtenyt Borussia Dortmund saattaa vielä reagoida siirtomarkkinoilla ennen siirtoikkunan sulkeutumista ensi perjantai-iltana. Bild väittää, että Dortmundin seurajohto kokoontuu tänään päättämään mahdollisesta äkkiostoksesta. Harkinnan alla on ainakin keskikenttäpelaaja ja kenties myös toppari.

Syykin on selvä. Dortmundin loukkaantumissaaga paisuu paisumistaan. Jakub “Kuba” Blaszczykowskin ristisidekolhu oli jo joukkueen toinen kauden päättänyt polvivamma, Neven Suboticin oltua ensimmäinen uhri. Kun lisäksi Ilkay Gündogan on ollut lähes koko kauden ajan sivussa ja myös Mats HummelsMarcel Schmelzer ja Lukasz Piszczek ovat viettäneet pitkiä aikoja telakalla, on Dortmundin avauskokoonpanosta käytännössä puolet loukkaantuneena.

Lukuisten poissaolojen myötä muut hyökkäyspään avainpelaajat Nuri SahinMarco Reus ja Henrikh Mkhitaryan eivät ole saaneet kaipaamaansa lepoaikaa ja väsymys näkyy Dortmundin pelissä kauas. Viimeisestä seitsemästä Bundesliiga-ottelustaan Dortmund on voittanut vain yhden, eikä kotitasapeli Augsburgia vastaan kevätkauden avauksessa varmasti tyydyttänyt lainkaan.

– En nähnyt pelissämme minkäänlaista keveyttä, en minkäänlaista peli-iloa. Kuban loukkaantuminen toi vain jälleen lisää jobinpostia, joka sopii kauden kuvaan niin hyvin, valmentaja Jürgen Klopp surkutteli ottelun jälkeen.

Ennennäkemättömän surkea jakso Kloppin alaisuudessa

Tilastot paljastavat Dortmundin nykytilasta muitakin surkeuksia. Edellisestä nollapelistä on aikaa jo kymmenen ottelukierrosta eikä näin huonoa saldoa ole Kloppin vuonna 2008 alkaneella aikakaudella vielä koettu. Vahvana kotijoukkueena tunnettu Dortmund on saanut viimeisestä neljästä kotipelistään vain yhden pisteen. Sarja on sen huonoin Signal-Iduna-Parkilla tällä vuosituhannella.

– Kotistadionistamme on tullut itsepalvelumyymälä. Ei näin saa tapahtua, maalivahti Roman Weidenfeller puhisi Augsburg-tasapelin jälkeen.

Ensi viikonloppuna Dortmund saa vastaansa sarjan hännänhuipun Eintracht Braunschweigin. Sarjassa Bayern on jo mennyt menojaan, mutta vastustajien aliarviointiin joukkue ei aio syyllistyä, sillä pääsy sarjassa kolmen parhaan joukkoon on ensiarvoisen tärkeää. Ja vaikka mestaruustitteli onkin jo käytännössä Dortmundin ulottumattomissa, aiotaan töitä painaa jatkossakin täysillä Mestarien liigaa ja Saksan cupia silmälläpitäen.

– Emme tanssi harjoituksissa piirileikkejä ja juokse perjantaina Braunschweigissa kentälle hassut hatut päässämme, Klopp maalailee.

loading comments...