Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Mönchengladbach lähellä ensi kauden Mestarien liigaa

Kirjoittaja: — 05/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Kärkikolmikkoon on kiilannut jokseenkin yllättäen hienon syyskauden pelannut Borussia Mönchengladbach.

Mönchengladbachin kotitilasto on Bayern Münchenin tahrattoman saldon jälkeen sarjan toiseksi paras. Ensin joukkue napsi kotinurmellaan kahdeksan voittoa putkeen ja ainoastaan syyskauden päätteeksi Wolfsburg onnistui hakemaan Mönchengladbachista pisteen. Vaikka vieraissa onkin ollut melko tahmeaa, on Gladbach noussut kotitaikansa avulla jo kärkitrioon.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Raffael (9 maalia)
Syöttöhai: Max Kruse (7 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Marc-André ter Stegen ja Tony Jantschke (1530/1530 minuuttia)
Paha poika: Granit Xhaka (8 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Christoph Kramer, keskikentän pohjan suuri yllätysmies. Ennen tätä kautta Kramer ei ollut pelannut Bundesliigassa minuuttiakaan. Nyt 22-vuotias pelimies on jatkuvasti avauksessa ja on kirmannut kentällä koko liigan suurimman kilometrimäärän.

getty_raffael20131201
Paras pelaaja: Raffael, 28-vuotias brassi pelaa uransa parasta kautta ja on vaarallinen jokaikisessä ottelussa. Kylmänveristä viimeistelyä ja vaarallisia erikoistilanteita.

Syksyn kohokohta: Huipputärkeä 2-0-voitto Dortmundista 5.10.
Syksyn synkin hetki: Putoaminen cupista jo ensimmäisellä kierroksella kolmosliigan Darmstadtia vastaan
Kevätkauden ennuste: Mönchengladbachin puolustuslinja on oppinut pelaamaan loistavasti yhteen ja keskikentän pohjan Xhaka-Kramer tekee väsymättä mittaamattoman arvokasta työtä. Kun hyökkäyspäästäkin löytyy mukavasti ratkaisuvoimaa, ei ole vaikeaa veikata Mönchengladbachin löytyvän kauden päätteeksikin kolmen kärjestä.

loading comments...