Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

17. kierroksen ottelu: Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg

Kirjoittaja: — 20/12/2013

Tulevan sunnuntain ainoa ottelu Mönchengladbachin ja Wolfsburgin välillä päättää Bundesliigan 17. kierroksen ja samalla koko syyskauden. Panokset ottelussa ovat korkeat, sillä juuri nämä kaksi seuraa taistelevat tiukimmin paikasta ensi kauden Mestarien liigaan suursuosikkien Bayern Münchenin, Bayer Leverkusenin ja Borussia Dortmundin seuraksi. Mönchengladbach ja Wolfsburg ovat myös Bayernin jälkeen kaksi Bundesliigan hyvävireisintä joukkuetta.

getty_favrelucien20131108
Lucien Favre kuuluu syyskauden onnistuneimpiin valmentajiin.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Loukkaantuneet

Mönchengladbach:
Granit Xhaka (käsivamma, todennäköisesti sivussa)

Wolfsburg:
Christian Träsch (jalkavamma, paluu tammikuussa)
Vieirinha (polvivamma, paluu huhtikuussa)

Viimeiset ottelut

9.11. Borussia Mönchengladbach-Nürnberg 3-1 (Arango, Stark om., Herrmann)
22.11. Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 0-2 (Raffael, Wendt)
1.12. Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 1-0 (Raffael)
7.12. Borussia Mönchengladbach-Schalke 2-1 (Raffael, Kruse)
14.12. Mainz-Borussia Mönchengladbach 0-0

23.11. Nürnberg-Wolfsburg 1-1 (Arnold)
29.11. Wolfsburg-Hamburger SV 1-1 (Rodríguez)
4.12. Wolfsburg-Ingolstadt 2-1 (Naldo, Olic)
8.12. Freiburg-Wolfsburg 0-3 (Arnold, Olic, Schäfer)
14.12. Wolfsburg-Stuttgart 3-1 (Rodríguez, Diego, Perisic)

Seuraa heitä

Raffael, Borussia Mönchengladbach: Ottelussa on tarjolla kahden huipputaitavan ja samanikäisen (28-vuotiaan) brasilialaisen kaksintaistelu. Raffael on päässyt syksyn aikana mahtavaan lentoon. Yhteispeli muun hyökkäyskaluston kanssa toimii loistavasti ja mies itsekin on ehtinyt jo viimeistellä kahdeksan osumaa 16 ottelussa. Raffaelilla on meneillään kuudes kausi Saksan Bundesliigassa ja mies on jo nyt – ennen kauden puoliväliä – tehnyt oman yhden kauden maaliennätyksensä.

Diego, Wolfsburg: Raffaelin tavoin 28-vuotias Diego on ollut mainiossa vauhdissa. Maaleja taituri ei tosin ole tehnyt kuin kolme, mutta maalisyöttöjä on tilastoihin kirjattu jo kuusi. Diego järjestää alati Maximilian Arnoldille ja Ivica Olicille laadukkaita tekopaikkoja. Tiuhaan toistuvien siirtohuhujen mukaan Diegolla saattaa olla meneillään viimeinen kausi, ellei peräti viimeinen ottelu Bundesliigassa. Diegon sopimus päättyy tulevana kesänä ja liikkeellä on ollut vahvoja juoruja miehen haluista palata Brasiliaan.

getty_diego20130924
Jos Diego päättää vaihtaa maisemaa, jää faneille varmasti ikävä.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Arvio

Mestarien liigan paikkoja ei vielä tämän ottelun jälkeen jaeta, mutta molemmat joukkueet varmasti palavat halusta lähteä talvitauolle voitto takataskussaan. Schalken tason heilahdellessa rajusti on paljon mahdollista, että ensi kauden kuninkuusluokan paikka menee jommallekummalle näistä seuroista.

Borussia Mönchengladbach on Bayern Münchenin ohella ainoa joukkue, joka on saavuttanut kauden kotipeleistään täyden pistepotin. Kahdeksan voitokkaan kotipelin maaliero on lisäksi erinomainen 23-5. Mönchengladbachilla on ylipäätään jonossa jo kuusi voittoa ja yksi tasapeli, edellisen tappion ollessa yli kahden kuukauden takaa.

getty_terstegenmarc-andre20131027
Marc-André ter Stegen on päästänyt kahdeksassa kotipelissä vain viisi maalia.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Wolfsburgin tilastot eivät Mönchengladbachille juurikaan kalpene. Wolfsburg koki yllätystappion kotonaan 5.10. sarjanousija Braunschweigia vastaan, mutta sen koommin ei sitä ole yksikään joukkue kyennyt lyömään. Tappiottomia otteluita mahtuu jonoon jo yhdeksän.

Erityisesti “Susien” puolustus on löytänyt erinomaisen pelivireen, sillä Braunschweig- tappion jälkeen ei yksikään joukkue ole onnistunut yllättämään maalivahti Diego Benagliota kahta kertaa. Wolfsburgin vierassaldo on vielä ennen Mönchengladbachin matkaa miinusmerkkinen, mutta kauden kaikki neljä vierastappiota tulivat jo ensimmäisestä neljästä matkapelistä.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhaalla miehistöillään. Ainoastaan kätensä murtanut ikitaistelija Granit Xhaka puuttunee Mönchengladbachin keskikentän pohjalta. Joukkueiden puolustuspeli on ollut kauden aikana erinomaisessa kuosissa ja ryhmistä löytyykin muutamia alkukauden sensaatioita. Tony JantschkeOscar Wendt ja Christoph Kramer ovat tehneet vahvaa läpimurtoa liigan eliittiin ja samaa voi sanoa vastapuolen Robin Knochesta ja Ricardo Rodríguezista.

getty_wendtoscar20131122
Ruotsalaispuolustaja Oscar Wendt on viimeistellyt tällä kaudella jo kolme maalia.
(Kuva: Getty Images/All Over Press)

Wolfsburgin kroaattikonkari Ivica Olic on osoittanut kauden edetessä pieniä hyytymisen merkkejä, mutta onneksi etenkin nuoren Maximilian Arnoldin taso pysyy illasta toiseen korkeana. Mönchengladbachin tehomiehinä ovat puolestaan häärineet erityisesti Max Kruse ja Raffael, mutta myöskään venezuelalaisveteraanin Juan Arangon ja Patrick Herrmannin panosta ei voi väheksyä.

Odotettavissa on vauhdikas ja oletettavasti korkeatasoinen kohtaaminen, sillä molempien joukkueiden itseluottamus on huipussaan, terveystilanne hyvä ja rostereiden laatukin korkea. Europelit eivät ole näitä seuroja tällä kaudella uuvuttaneet. Tulosveikkaus: Mönchengladbachin kotitaika kestää tämänkin haasteen, pisteet isännille maalein 2-1.

Oletetut avauskokoonpanot

Borussia Mönchengladbach: Marc-André ter Stegen; Tony Jantschke, Martin Stranzl, Alvaro Domínguez, Oscar Wendt; Havard Nordtveit, Christoph Kramer; Patrick Herrmann, Raffael, Juan Arango; Max Kruse
Wolfsburg: Diego Benaglio; Patrick Ochs, Robin Knoche, Naldo, Ricardo Rodríguez; Slobodan Medojevic, Luiz Gustavo; Diego, Maximilian Arnold, Ivan Perisic; Ivica Olic

loading comments...