Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Schalke-pomo ehdottaa iirisskannausta aseeksi huliganismia vastaan

Kirjoittaja: — 07/02/2014

Schalken johtokunnan puheenjohtaja Clemens Tönnies on esittänyt radikaalia menetelmää taistelussa huliganismia, stadionväkivaltaa ja pyrotekniikkaa vastaan. Tönnies ehdottaa, että stadionille tulojat pitäisi pystyä identifioimaan paremmin, jotta riskiaines ei edes pääsisi ottelutapahtumiin. Hänen mukaansa moderni iirisskanneri voisi olla yksi ratkaisu.

– En tiedä, riittäisikö henkilöllisyystodistuksen kysyminen, mutta ehkä voisimme ottaa käytöön myös nopean silmän skannauksen? Mikäli en erehdy, on tekniikka sitä varten jo olemassa, Tönnies sanoo Bildissä.

Tönniesin johtoajatus on, että pääsylipuista tehtäisiin henkilökohtaisia. Tämä onkin jo laajalti käytäntönä kansainvälisissä turnauksissa ja Valioliigassa. Ongelmatonta henkilökohtaisten pääsylippujen käyttöönotto ei kuitenkaan ole.

– Tarvitsisimme lisää työvoimaa, jotta stadionille pääsy kävisi nopeammin. Ja sitä ennen pitää tietysti selvittää myös tietosuojakysymykset ja tarkastusten oikeudellisuus.

Bildin mukaan poliisi ja turvallisuushenkilöstö ovat olleet vaikean tehtävän edessä pyrkiessään estämään pyrotekniikan salakuljettamisen stadioneille. Laajalti hyväksyttyä menettelyä ei ole vielä keksitty, sillä katsojien pakottaminen riisuutumaan ilkosilleen oli jokseenkin kuolleena syntynyt idea. Lehti pitääkin mahdollisena, että iirisskannau voi olla tulevaisuudessa realismia jalkapallostadioneilla.

Koko ongelmaa ei toki sekään poista, sillä viime aikoina huligaanijoukkojen välinen väkivalta on siirtynyt entistä enemmän pois stadioneilta ennalta sovittuihin paikkoihin kaupunkien keskustoissa.

loading comments...