Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Seuraava “Ruhr-derby” ilman vieraskannattajia?

Kirjoittaja: — 21/01/2014

Saksan ykkös- ja kakkosbundesliigassa on nähty tällä kaudella useita vakavia tappeluita ja järjestyshäiriöitä. Viime viikolla yhteen ottivat Kölnin ja Schalken kannattajat ja lokakuussa Dortmundin ja Schalken välisessä Ruhrin derbyssä Gelsenkirchenissä Dortmund-kannattajien käytös meni yli hilseen. Alemmissa sarjoissa ainakin Dresdenin ja Cottbusin huligaanit ovat nostattaneet negatiivisia otsikoita.

Nyt usein ikävissä otsikoissa nähdyt Schalke ja Borussia Dortmund ovat ryhtymässä vakaviin toimenpiteisiin väkivaltaa vastaan. Schalke langetti jo eilen yli 500 henkilölle viisivuotisen stadionporttikiellon. Seuraavaksi harkinnassa on, että seuraava Ruhrin derby Borussia Dortmundin ja Schalken välillä 25.3. pelattaisiin ilman vieraskannattajia.

Seurojen edustajat vahvistavat Bildin saaman tiedon:

– Tällainen menettely on harkinnassa, se on totta, Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke kommentoi.

Poliisilta ratkaisu saa täyden tuen.

– Seurojen suunnittelema menettely on oikea signaali. Se tekisi työstämme stadionilla huomattavasti helpompaa, kiitollinen Gelsenkichenin poliisin tiedottaja Johannes Schäfers tunnustaa.

Jos vieraskannattajat päätetään systemaattisesti sulkea pois stadionilta, palataan normaaliin päiväjärjestykseen asteittain ja ehdollisesti. Mikäli ottelutapahtuman yhteydessä ei ole selkkauksia, pääsee seuraavaan derbyyn 30 prosenttia vierasfaneista. Seuraavalle kerralle osuus nostettaisiin 70 prosenttiin ja kolmantena vuonna täyteen sataan.

Lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty. Joka tapauksessa seuraava Dortmund-Schalke-ottelu on päätetty pelata tiistaina ja mikäli vierasfanitkin stadionille päästetään, aikaistetaan ottelu alkamaan jo klo 18 Saksan aikaa klo 20:n sijasta.

loading comments...