Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Schalke langetti satoja porttikieltoja

Kirjoittaja: — 21/01/2014

Schalke 04 on langettanut tuomioita 26.10. pelatun Ruhrin alueen derbyssä nähdyistä järjestyshäiriöistä. Dortmundin 3-1-voittoon päättyneen ottelun yhteydessä koettiin isoja yhteydenottoja kannattajien välillä ennen peliä. Lisäksi Dortmundin kannattajasektioista heitettiin paukkupommeja, soihtuja ja valoraketteja Schalken katsomonosaan ja kentälle.

Kickerin mukaan yli 500 ihmiselle langetettiin viiden vuoden stadionporttikielto vuoteen 2019 saakka. Tuomituista porttikielloista 31 on maanlaajuisia ja 498 koskee Schalken kotikenttää Veltins-Arenaa. Porttikiellon rikkomisesta uhkaa syyte kotirauhanhäirinnästä sekä mahdollinen elinikäinen stadionporttikielto.

– Stadionporttikielto langetettiin niille derbyn katsojille, jotka aiheuttivat tietoisesti häiriöitä ja vaaransivat siten fanien, pelaajien ja muiden vastuuhenkilöiden turvallisuuden Veltins-Arenalla, Schalken tiedotteessa sanotaan.

– Juuri ennen alkuvihellystä vieraskannattajakatsomosta heitettiin valoammuksia kentälle vastuuhenkilöitä ja pelaajia kohti. Niitä heitettiin myös muihin katsomonosiin ja etenkin pyörätuolikatsomoa kohti. Samaan aikaan he rikkoivat vieraskatsomon turvapleksin ja sytyttivät lisää pyrotekniikkaa, tiedote jatkuu.

loading comments...