Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Schalke hankkimassa Sidney Samin?

Kirjoittaja: — 05/12/2013

Kickeriä lainaava sportal.de-sivusto kertoi torstaina, että Schalke 04 on tavoittelemassa tosissaan Bayer Leverkusenin laitahyökkääjän Sidney Samin palveluksia. Maajoukkueeseenkin nousseen 25-vuotiaan Samin sopimuksessa on 2,5 miljoonan euron ulosostoklausuuli ja neuvottelut jatkosta Leverkusenin kanssa eivät tunnu edenneen. Näin Schalke on iskemässä väliin ja on Kickerin mukaan jo löytänyt yhteisymmärryksen seitsemän liigamaalia tällä kaudella tehneen Samin kanssa.

Siirron on määrä toteutua tulevana kesänä, vuosi ennen Samin nykyisen sopimuksen umpeutumista. Schalken väitetään tavoitelleen liukasta laituria jo kahden edellisen siirtoikkunan aikana. Se, että Leverkusen ei jo tuolloin käynnistänyt jatkoneuvotteluja tiettävästi melko vaatimatonta palkkaa nauttivan Samin kanssa, onkin johtamassa miehen seuranvaihtopäätökseen.

Samin agentti Dirk Hebel tyrmää kuitenkin jyrkästi huhut sopimuksesta Schalkeen.

– Ei pidä paikkaansa. Suunnitelmamme on edelleen tehdä päätös ensi vuoden puolella. Se tavoite ei ole muuttunut miksikään, Hebel kommentoi.

Kansainvälisessä mediassa uutisoitiin eilen myös Serie A-seura Napolin kiinnostuksesta Schalken Julian Draxleria ja Jefferson Farfánia kohtaan. Erityisesti Farfánin kohdalla neuvottelujen huhutaan olevan jo pitkällä ja jotkut lähteet pitävätkin mahdollisena perulaisen siirtymistä Italiaan jo tammikuussa. Mikäli Farfan-huhu saa lihaa luiden ympärille, sopisi yhtälöön kieltämättä myös Samin hankkiminen korvaajaksi.

Tärkeä motivaatiotekijä lienee kuitenkin raha. Tehopelaajan ulosostoklausuuli on nykyfutiksessa niin edullinen, että Samille uskoisi satelevan tarjouksia rahakkaista seuroista. Mikäli Sam vaihtaa Leverkusenista Schalkeen, tarkoittaa se luultavasti sitä, että Leverkusenin palkankorotustarjous on ollut miehelle pettymys. Urheilullisesta näkökulmasta ratkaisua on vaikeampi perustella, sillä Sidney Sam on kuulunut Sami Hyypiän ehdottomiin luottopelaajiin ja Mestarien Liiga-otteluitakin on ensi kaudella todennäköisemmin tarjolla Leverkusenissa kuin Schalkessa.

loading comments...