Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Sami Hyypiä: “Kakkossijassa ei mitään hävettävää”

Kirjoittaja: — 19/01/2014

Sami Hyypiän debyyttikausi Bayer Leverkusenin ainoana vastuuvalmentajana on edennyt loistavasti, sillä suomalainen voisi halutessaan ylpeillä uljaalla vajaan 70 prosentin voittosuhteellaan. Hyypiä katsoo kuitenkin kohti kevätkautta totutun maltillisesti.

Saksassa Leverkusenia nimitetään usein pilkallisesti “Vizekuseniksi” (vapaa suomennos: perintöprinssi-Kusen). Vaikka Hyypiä kahmikin peliurallaan useita pokaaleja, ei liikanimessä ole hänen mielestään mitään hävettävää.

– Kyllä tuo nimi minulle sopii. Olen saavuttanut kakkossijan kaikissa maissa, joissa olen pelannut. Jos Bayer sijoittuu joka vuosi toiseksi, ei se ole lainkaan hassumpaa. Meidän täytyy pysyä realistisina.

– Olisin hullu, jos sanoisin, että haluamme voittaa Saksan-mestaruuden. Siihen Bayern München on tänä vuonna liian vahva, Hyypiä kiteyttää Kölner Expressin haastattelussa.

Monet pitävät Bayern Münchenin tämänhetkistä ylivoimaa vahingollisina saksalaisen jalkapalloilun kannalta ja pelkäävät Bundesliigasta tulevan tylsempi. Hyypiä ei väitettä allekirjoita.

– Jalkapallosta ei tule koskaan tylsää. Meidän on voitava elää Bayernin kanssa ja hyväksyä se, että he voivat ostaa kenet tahansa haluamansa pelaajan.

loading comments...