Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Sami Hyypiä jälleen ennätysten kirjoihin

Kirjoittaja: — 23/09/2013

Bild uutisoi maanantaina, että Bayer Leverkusenin valmentaja Sami Hyypiä löysi tiensä seurahistoriaan. 15 pistettä kuuden kierroksen jälkeen on paras pistesaalis, minkä Leverkusen on pääsarjahistoriansa aikana saavuttanut. Ja tämä upean suomalaisvalmentajan johdolla, Hyypiän debyyttikaudella päävalmentajana.

Hyypiän menestysresepti on komean Mainzista haetun 4-1-voiton perusteella rotaatiossa. Suomalainen vaihtoi Manchester Unitedille hävinneestä avauskokoonpanostaan lauantaille peräti neljä miestä, mutta tulosta syntyi. Hyypiä kuittasi muutokset tutun kuivakasti:

– Meillä on paljon pelejä. Tarvitsen aina tuoreita pelaajia.

Leverkusenin luottopelaaja Lars Bender paljastaa Hyypiän ajatuksista hieman enemmän:

– Sami sanoi meille, että Mestarien Liiga-otteluiden jälkeen pelattavat sarjapelit ovat kaikkein vaikeimpia, Bender selvittää.

Bender itse teki ottelussa Bundesliigan historian maalin numero 47 000. Hänenkin panoksensa osoitti, että joukkueen valmistautuminen meni nappiin. Hyypiä ei kuitenkaan kilju riemusta voittojen jälkeen tai kihise raivosta tappioiden myötä, vaan katsoo määrätietoisesti kohti seuraavaa ottelua, joka tässä tapauksessa on huominen haastava cup-ottelu Bielefeldiä vastaan. Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Rudi Völler osaa arvostaa suomalaisen rauhallisuutta:

– Sami ei hermostunut Manchester Unitedille kärsityn ansaitun tappion jälkeen. Hänen tekemänsä kokoonpanomuutokset kertovat paljon hänen rohkeudestaan, Völler kuittaa.

loading comments...