Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Saksassa ei innostuta laajennetuista EM-kisoista – arvonnasta helppo lohko

Kirjoittaja: — 25/02/2014
Tagit:

Saksa pelaa syksyllä alkavissa EM-karsinnoissa samassa lohkossa Puolan, Irlannin, Skotlannin, Georgian sekä jalkapalloperheen tuoreimman tulokkaan Gibraltarin kanssa. Lohkoa voi pitää Saksan kannalta erittäin helppona.

Saksan maajoukkueen nokkamiehet päävalmentaja Joachim Löwin johdolla ovat kritisoineet EM-kisojen laajentumista 24 maan kisoiksi. Löw kohtaisi mieluummin ystävyysotteluissa jalkapallon huippumaita kuin karsintapeleissä Euroopan futiskääpiöitä. Hän on käyttänyt esimerkkinään usein Gibraltaria, joten pikkumaan osuminen samaan lohkoon oli suorastaan kohtalon ivaa.

Jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtaja Michel Platini vastasi sunnuntaina kritiikkiin kommentoimalla, että “eihän Saksan pakko ole karsintoihin (ja kisoihin) osallistua”. Platinin heitto sai Bundesliigan toimitusjohtajan Christian Seifertin tuohtumaan. Seifert väläyttää jopa mahdollisuutta Saksan poisjäämisestä.

– Minusta se oli aika ylimielistä UEFA:n puheenjohtajalta. Ehkä meidän pitäisi tosiaan jäädä EM-kisoista pois. Sittenpä näkisimme, mikä EM-kisojen arvo on, Seifert pamauttaa Bildissä.

Seifertin mukaan UEFA ei kunnioita jalkapalloliigojen toiveita ja tarpeita riittävästi. Hän väittää, että tyytymättömiä on Saksan lisäksi muitakin.

– Tunnen Euroopan ammattilaisliigojen joukosta useita liigojen edustajia, jotka eivät pidä lainkaan siitä, mitä UEFA parhaillaan tekee.

Skenaarioon Saksan kisoista vetäytymisestä uskoon tuskin Seifert itsekään, mutta edessä on joka tapauksessa Löwin joukkojen helppo marssi kohti Ranskan EM-turnausta kesällä 2016. Portugalin Farossa pelattavaan Gibraltar-vieraspeliin Saksa saattaa lähteä hyvinkin varamiehisenä. Peli pelataan kesäkuussa 2015 vain viikko Mestarien liigan finaalin jälkeen.

loading comments...