Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Fabian Johnson siirtyy kesällä Mönchengladbachiin

Kirjoittaja: — 24/02/2014

Borussia Mönchengladbach on vahvistanut kotisivuillaan, että Fabian Johnson siirtyy kesällä Hoffenheimista “Varsoihin”. 26-vuotias USA:n maajoukkuepelaaja teki Mönchengladbachin kanssa kesään 2018 saakka ulottuvan sopimuksen. Siirtokorvausta seuran ei tarvitse Johnsonista maksaa.

– Fabian Johnson on mielenkiintoinen pelaaja, joka voi pelata molemmilla laidoilla puolustavassa tai hyökkäävässä roolissa. Olemme iloisia, että hän päätti siirtyä Mönchengladbachiin, seuran urheilutoimenjohtaja Max Eberl kommentoi.

Johnson on pelannut Bundesliigassa Wolfsburgin ja Hoffenheimin riveissä kaikkiaan 91 ottelua, joista 75 Hoffenheimissa. Maaleja hän on tehnyt näissä peleissä kuusi. USA:n maajoukkuepaitaa Johnson on kantanut 16 ottelussa.

Münchenissä syntynyt Johnson edusti nuorisomaajoukkuetasolla vielä Saksaa ja voitti Saksan paidassa mm. alle 21-vuotiaiden euroopanmestaruuden vuonna 2009. Myöhemmin Jürgen Klinsmann kuitenkin kaappasi Johnsonin tähtirintoihin. USA:n maajoukkueessa Johnson debytoi marraskuussa 2011 ja hän on myös vahva ehdokas maan MM-kisajoukkueeseen ensi kesänä.

Fabian Johnson on pelannut tälläkin kaudella Hoffenheimissa neljällä eri pelipaikalla. Eniten luottamusta on tullut vasemman laitapakin tontilla. Sille pelipaikalle Mönchengladbachilla on kuitenkin jo kokenut Filip Daems sekä läpimurtokauttaan pelaava ruotsalainen Oscar Wendt. Voikin olla, että Johnsonia kaavaillaan Mönchengladbachissa oikealle laidalle tai keskikentän hyökkäävämpään rooliin.

loading comments...