Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

RB Leipzig voi jäädä ilman liigalisenssiä

Kirjoittaja: — 05/02/2014
Tagit:

Kevätkaudelle lähdettäessä kolmosbundesliigan sijalla kaksi majaili RB Leipzig. Energiajuomajätin rahoittama itäsaksalaisseura on näin ollen Heidenheimin ohella toinen joukkue, joka on tyrkyllä nousemaan suoraan kakkosbundesliigaan ensi kaudeksi.

Nyt Saksan kahta korkeinta sarjatasoa hallinnoivan DFL:n toimitusjohtaja Andreas Rettig on kuitenkin heittänyt kysymysmerkin RB Leipzigin liigalisenssin ylle. Rettig penäsi muutoksia RB Leipzin organisaatiorakenteeseen Berliinissä pidetyn fanikongressin yhteydessä.

– Pidämme tiukasti kiinni 50+1-säännöstä. Tästä DFL:llä ja faneilla ei ole minkäänläisiä näkemyseroja. Sijoittajat ja sponsorit ovat kyllä tervetulleita saksalaisen ammattijalkapalloilun pariin, kunhan he noudattavat sovittuja pelisääntöjä, Rettig korostaa Kickerin mukaan.

– Seuran jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia ei saa rajoittaa. Jos jäsenten pääsyä päätöksentekoprosesseihin on rajoitettu, meidän pitää tarkastella asioita huolella.

RB Leipzigin jäsenmaksu on poikkeuksellisen korkea, sillä jäsenyys maksaa vuositasolla peräti 800 euroa. Lisäksi seuran johtokunta voi hylätä jäsenhakemukset ilman erityisiä perusteluja. Toisin kuin Saksan jalkapalloliitto, joka myönsi RB Leipzigille lisenssin kolmosbundesliigaan, DFL aikoo ottaa näiden asioiden kohdalla tiukan linjan.

RB Leipzigin on toimitettava selvitykset lisenssihakemusta varten jo maaliskuussa, joten tiettyjen epäkohtien suhteen seuralla tulee kiire toimia. Edessä voi kuitenkin olla pitkä prosessi, mikäli RB Leipzig varmistaisi pelaamalla paikkansa kakkosbundesliigassa eikä saisi sarjaan lisenssiä.

“50+1”-pykälää ei ole laillisesti vahvistettu ja jos tämä on syynä lisenssin eväämisellä, tulee RB Leipzig mitä luultavimmin saamaan tahtonsa läpi valitusprosessin kautta. DFL pyrkiikin pikapuoliin muokkaamaan säännöstönsä selväsanaisemmaksi ja karsimaan pykäläviidakosta turhat porsaanreiät pois.

RB Leipzigin riveissä sarjanoususta taistelee kevätkauden aikana myös suomalaispuolustaja Mikko Sumusalo.

loading comments...