Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Olaf Janßenista Dynamo Dresdenin uusi luotsi

Kirjoittaja: — 05/09/2013

Kakkosbundesliigan hännänhuippu Dynamo Dresden palkkasi joukkueen uudeksi valmentajaksi erotetun Peter Pacultin tilalle 46-vuotiaan Olaf Janßenin. Viimeiset viisi ja puoli vuotta Janßen on toiminut Berti Vogtsin apulaisvalmentajana Azerbaidzhanin A-maajoukkueessa. Päävalmentajakokemusta hänellä on ainoastaan reilun viikon verran vuodelta 2006. Tuolloin hän toimi lyhyen aikaa Rot-Weiss Essenin valmentajana kakkosliigassa.

Janßenin pelaajauran paras saavutus on eteneminen UEFA-Cupin finaaliin keväällä 1986 Real Madridia vastaan. Tuo tapahtui hänen ensimmäisellä kaudellaan 1. FC Kölnissä. Keskikenttäpelaaja edustikin suurimman osan pelaajaurastaan juuri Kölniä.

– Olaf Janßen kuului suosikkeihimme päävalmentajan paikalle. Hän on konseptivalmentaja, jolla on vankka jalkapallotietämys. Hän saapuu Dresdeniin todella motivoituneena. Seura aikoo antaa hänelle aikaa yhteisten kaudelle asettamiemme tavoitteiden saavuttamiseksi, Dynamon urheilutoimenjohtaja Steffen Menze kommentoi Kickerille.

Seurajohto kiittelee Berti Vogtsin ja Azerbaidzhanin joustavuutta, jotta Janßenin työsopimus saatiin purettua. Työsarkaa uudella valmentajalla riittää, sillä Dynamo on saalistanut kuudessa ottelussa vain kolme pistettä. Vahvojen lähteiden mukaan Janßen ei ollut seuran ykkösvaihtoehto, vaan ensisijaisesti seura tavoitteli valmentajan postiin Ralf Mingeä. Tämä ei kuitenkaan halunnut jättää tehtäväänsä Bayer Leverkusenin reservimiehistön valmentajana Regionalliigassa.

loading comments...