Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Manuel Neuer valittiin maailman parhaaksi maalivahdiksi

Kirjoittaja: — 07/01/2014

Bayern Münchenin veräjänvartija Manuel Neuer on valittu ensimmäistä kertaa uransa aikana maailman parhaaksi maalivahdiksi. 27-vuotias Saksan maajoukkueenkin ykkösvahti johdatti vuoden 2013 aikana Bayernin voittoon niin Bundesliigassa, Mestarien liigassa kuin Saksan Cupissakin.

Kansainvälinen jalkapallohistorian – ja tilastoinnin organisaatio IFFHS (International Federation of Football History and Statistics) on valinnut vuoden parhaan maalivahdin vuodesta 1987 lähtien. Äänestykseen osallistuu toimittajia ja asiantuntijoita kaikkiaan 70 eri maasta.

Neuer on ensimmäinen saksalainen maalivahti sitten Oliver Kahnin, jolle kyseinen kunnia on myönnetty. Niin ikään Bayern Müncheniä edustanut Kahn voitti palkinnon vuosina 1999, 2001 ja 2002.

Schalke 04:n kasvatti Neuer oli äänestyksessä täysin ylivoimainen, sillä hänelle ynnättiin kaikkiaan 211 pistettä. Toiseksi sijoittui neljä kertaa palkinnon voittanut Juventuksen Gianluigi Buffon (78 pistettä) ja kolmanneksi Chelsean tshekkivahti Petr Cech (64). Edelliset viisi vuotta yksinoikeudella äänestystä hallinnut Iker Casillas jäi tällä kertaa sijalle kuusi.

Maailman parhaiden maalivahtien ranking äänestyksessä:

1. Manuel Neuer (FC Bayern München) 211
2. Gianluigi Buffon (Juventus) 78
3. Petr Cech (Chelsea) 64
4. Thibaut Courtois (Atletico Madrid) 54
5. Victor Valdes (FC Barcelona) 53
6. Iker Casillas (Real Madrid) 23
7. Salvatore Sirigu (Paris St Germain) 5

loading comments...