Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern illan rästipelissä kohti tappiotonta peliä numero 43

Kirjoittaja: — 29/01/2014

Bayern München saapuu tänään loppuunmyydylle VfB Stuttgartin kotistadionille ja kasvattaa eronsa sarjakärjessä 13 pisteeseen. Yksinkertaista. Samalla uusi peräkkäisten tappiottomien otteluiden ennätys paisuu 43 otteluun.

Jännitystä mestaruuden suhteen ei ole, vaan Bundesliigassa pelataan enää muista europaikoista sekä putoamisuhkaa vastaan. Bayernilla on meneillään “Mestarit Areenalla”-kiertue, joka myy stadionit täyteen ympäri Saksaa.

Münchenissä tiedetään, että sen loppukauden seitsemän tärkeintä peliä pelataan Mestarien liigassa. Kahdeksanneksi voi lisätä toukokuisen Saksan Cupin finaalin, mutta Bundesliigassa Bayern pelasi loppuottelunsa jo syyskaudella siipirikkoisen Dortmundin vieraana. Kevätkauden ajan keskitytään lepuuttamaan oikeita pelaajia oikeaan aikaan.

Pitäähän se pelikin pelata

Jokainen putki katkeaa joskus. Tätä väittämää ei voida vääräksi todistaa, mutta mikään ei puhu sen puolesta, ettäkö Bayernin ensimmäinen tappio Bundesliigassa 15 kuukauteen tulisi 17. kierroksen rästiottelussa Stuttgartin vieraana. Kahden pelin viikko on sille välttämätön paha, joka johtuu joukkueen kiireistä seurajoukkueiden MM-turnauksessa joulukuussa. Mutta joukkue saapuu Stuttgartiin pää pystyssä ja pää pystyssä sieltä lähtee. On vaikea keksiä, miten Stuttgart voisi Bayernin nujertaa, jos siihen eivät pysty Dortmund, Leverkusen tai Mönchengladbachkaan.

Viikonloppuna Pep Guardiolan hyllyttämä Mario Mandzukic tekee paluun Bayernin kokoonpanoon. Sivussa ovat sen sijaan pitkäaikaispotilaiden ohella kokeneet taiturit Franck Ribéry ja Arjen Robben. Vaan tuskinpa tuo menoa haittaa.

Bayern pelaa tällä hetkellä käsittämättömän pallovarmaa peliä. Alakerta ei roiski koskaan ja pelinrakentelussa pallo liikkuu niin nopeasti, ettei vastustajan puolustus pysy perässä. Variaatioiden määrä on rajaton. Kun lisäksi joukkueen viimeistelytehokkuus on Bundesliigan paras ja penkki Euroopan levein, ei joukkueella ole huolen häivää. Missä tahansa muussa seurassa Xherdan Shaqiri tai Rafinha olisivat sarjan suurimpia tähtiä. Bayernissa heidän olemassaolonsa miltei unohtaa.

Stuttgartin osalta jännätään lähinnä sitä, onnistuuko joukkue tekemään edes yhden maalin vai pelaako Manuel Neuer jo kauden 11. nollapelinsä.

loading comments...