Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Leverkusen havittelee Meksikon maajoukkuemiestä

Kirjoittaja: — 29/01/2014

Bayer Leverkusen pyrkii huhujen mukaan vahvistamaan rivejään vielä siirtoikkunan loppumetreillä. Meksikolainen El Universal kertoi eilen Sami Hyypiän valmentaman joukkueen tavoittelevan meksikolaista Andrés Guardadoa La Ligan Valenciasta.

Lempinimellä “Pikku prinssi” (Principito) tunnetun Guardadon asianhoitaja Mario Ordiales on vahvistanut Mediotiempo-sivustolle, että kulisseissa käydään keskusteluja 169-senttisen pelimiehen siirrosta Bundesliigaan. Ordialesilla pitää kiirettä, sillä hän on parhaillaan Meksikon maajoukkueen mukana Yhdysvaltain San Antoniossa ja siirtoikkuna sulkeutuu kahden vuorokauden kuluttua.

27-vuotias Guardado on parhaimmillaan keskikentän vasemmalla laidalla, josta hän on rakentanut Meksikon maajoukkueen peliä jo usean vuoden ajan. Valenciassa miehen pelipaikaksi on kuitenkin vakiintunut vasemman laitapuolustajan tontti. Guardado on onnistunut nappaamaan avauspaikan espanjalaisten puolustuslinjassa myös uuden valmentajan Juan Antonio Pizzin alaisuudessa, mutta seuran talousvaikeuksista johtuen Valencian uskotaan olevan valmis myymään pelaajan.

La Ligan keskikastissa majailevalla Valencialla ei ole enää hyviä mahdollisuuksia ensi kauden europeleihin oikeuttaville sijoituksille. Leverkusenin Mestarien liigan pudotuspelejä ajatellen taitava meksikolainen puolestaan olisi laadukas vahvistus. Vaikka Guardadon luontevin pelipaikka onkin keskikentän vasemmalla laidalla, voisi hän sopia Hyypiän joulukuusimuodostelmassa myös puolustuslinjaan, jolloin kiharapää tarjoaisi hyökkäävämmän vaihtoehdon Sebastian Boenischille.

Guardado siirtyi meksikolaisesta Atlasin joukkueesta vain 20-vuotiaana Espanjaan ja Deportivo de la Coruñan riveihin. Valencia hankki miehen riveihinsä kesällä 2012.

loading comments...