Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Hertha BSC – Pääkaupunkilaisten paluu

Kirjoittaja: — 09/08/2013

Hertha Berlin teki kakkosbundekseen vain ranskalaisen visiitin ja vuoden tauon jälkeen pääkaupungilla – ja itäisellä Saksalla – on taas joukkue Bundesliigassa. Herthan edellisestä mestaruudesta on jo uskomattomat 82 vuotta aikaa, eikä lähitulevaisuudenkaan tavoitteena varmaan ole muu kuin vakiinnuttaa taas paikka pääsarjatasolla.

Puikoissa tuntuisi olevan hyvä mies, sillä hollantilainen Jos Luhukay nosti Herthan heti ensimmäisellä kaudellaan pääsarjaan. Tätä ennen Luhukay oli tehnyt saman tempun Augsburgin kanssa, ja vienyt Augsburgin lisäksi cupin välieriin.

Siirtomarkkinoilla varovaista liikehdintää

Hertha ei ole kokenut kesätauon aikana yhtään varsinaista pelaajamenetystä, mutta eipä ole toisaalta kovin äänekkäästi markkinoilla myöskään henkseleitään paukutellut. Puolustukseen on hankittu kolme uutta pelaajaa, toppari Sebastian Langkamp Augsburgista ja laitapakki Johannes van den Bergh Fortuna Düsseldorfista. Selvästi laadukkain hankinta on Leverkusenista ostettu Japanin maajoukkuepelaaja Hajime Hosogai. Hosogai kykenee pelaamaan niin topparina kuin puolustavana keskikenttänäkin.

Lupaava hankinta on myös 26-vuotias hyökkäävä keskikenttä Alexander Baumjohann, joka kiersi Herthaan Bayern Münchenin, Schalken ja Kaiserslauternin kautta.

Georgialainen veri kuohahti

Pitkälti samalla rungolla siis mennään, ja moni pelaaja on nähnyt Herthan mukana niin laskun kuin nousun. Kalleimman laskun putoamisesta maksoi georgialaispuolustaja Levan Kobiashvili, joka reilu vuosi sitten ratkaisevan putoamiskarsintapelinjälkeen tinttasi erotuomari Wolfgang Starkia turpaan. Saksan jalkapalloliitto mätkäisi tästä georgialaiselle vuoden kilpailukiellon, joka sittemmin lyhennettiin seitsemään ja puoleen kuukauteen.

Merkillepantavaa Herthan hankinnoissa on sekin, että kaikki neljä kesäostosta ovat valmentaja Luhukayn vanhoja suojatteja. Vanha suola janottaa.

Avainpelaajat: Thomas Kraft (mv), Hajime Hosogai (p), Änis Ben-Hatira (kk), Pierre-Michel Lasogga (h), Adrián Ramos (h)
Läpimurtopelaaja: John Anthony Brooks (p)
Arvio: Kovin kauas putoamisviivasta ei Hertha taida missään vaiheessa kautta nousta, mutta osaavan valmentajan ja hyvin rakennetun joukkueen turvin säilymisen pitäisi kyllä onnistua.
Sijoitusveikkaus: 14.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Thomas Kraft
21 Sascha Burchert
37 Philip Sprint

Puolustus

2 Peter Pekarik
3 Levan Kobiashvili
4 Roman Hubnik
5 Maik Franz
6 Christoph Janker
15 Sebastian Langkamp
23 Johannes van den Bergh
25 John Anthony Brooks

Keskikenttä

7 Hasime Hosogai
8 Marcel Ndjeng
9 Alexander Baumjohann
10 Änis Ben-Hatra
12 Ronny
18 Peter Niemeyer
24 Peer Kluge
26 Nico Schulz
28 Fabian Lustenberger
32 Fabian Holland
34 Harry Mukhtar

Hyökkäys

11 Sami Allagui
14 Ben Sahar
19 Pierre-Michel Lasogga
20 Adrian Ramos
33 Sandro Wagner

loading comments...