Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Eintracht Braunschweig – Käymään vaan tänne tultiin eikä olemaan

Kirjoittaja: — 09/08/2013

Sarjan toinen tulokas on aikamoinen outolintu Saksan futista seuraaville, sillä viimeksi seura on pelannut Bundesliigassa vuonna 1985. Kuunnellaankohan pukukopissa Eppu Normaalia?

Iso kiitos pääsarjaan paluusta 28 vuoden tauon jälkeen on ojennettu joukkuetta jo viiden kauden ajan valmentaneelle Torsten Lieberknechtille. Lieberknecht pelasikin uransa viimeiset neljä kautta samassa seurassa ja otti lopetettuaan Braunschweigin valmennusvastuun heti haltuunsa.

Optimistisia pikkuhankintoja

Toisen nousijan Hertha Berlinin tavoin myös Braunschweig on pitänyt matalaa profiilia siirtomarkkinoilla. Kenestäkään pelaajasta ei tarvinnut vasten tahtoa luopua, ja lisäksi seura on tehnyt muutaman täsmähankinnan. Norjalainen Omar Elabdellaoui oli jo kevätkauden aikana seurassa lainalla Manchester Citystä, mutta nyt siirto muutettiin pysyväksi.

Kokenut keskikenttäpelaaja Marco Caligiuri saapui Braunschweigiin Mainzista ja vasen laitalinkki Jan Hochscheidt kakkosliigan Erzgebirge Auesta. Samasta pelipaikasta kisaa myös Duisburgista hommattu Timo Perthel. Pätevänoloisia vahvistuksia keskikentälle kaikki.

Hyökkäyspäähänkin oli kaksi tulijaa. Kanadan maajoukkueen ykköskärki Simeon Jackson siirtyi seuraan Norwichista ja Torsten Oehrl palasi vanhaan seuraansa Augsburgista. Verkot Braunschweigilla tuntuvat olevan vesillä edelleen, joten kenties tulijoita on vielä yksi tai kaksi varastossa.

Lupaava toppari ja kakkosliigan maalikunkku

Seuran maalivahtiosastolla vallitsee mielenkiintoinen kilpailutilanne, sillä 34-vuotias Marjan Petkovic on ollut pitkäaikainen ykkösvahti, mutta Petkovicin loukkaantumisten myötä tuore Iranin maajoukkuevahti, 25-vuotias Daniel Davari on noussut häntä haastamaan.

Puolustuksen kantava voima on 23-vuotias toppari Ermin Bicakcic, joka on edustanut Saksaa nuorisomaajoukkuetasolla, mutta loikkasi vastikään Bosnia-Hertsegovinan A-maajoukkueeseen. Keskikentällä iso rooli lankeaa tuoreelle hankinnalle Caligiurille. Hyökkäys kootaan kokeneen kapteenin Dennis Kruppken ympärillä, ja maaleja odotetaan erityisesti Domi Kumbelalta. Kongon Tasavallasta kotoisin olevan Kumbela voitti 19 maalillaan viime kaudella kakkosbundesliigan maalikuninkuuden.

Avainpelaajat: Ermin Bicakcic (mv), Marco Caligiuri (kk), Dennis Kruppke (k), Domi Kumbela (h)
Läpimurtopelaaja: Omar Elabdellaoui (kk)
Arvio: Häntäpään ja kärjen vertaileminen on vain niin pirun karua. Varmasti nousukkaan joukkueenrakentamisessa jokainen tekee parhaansa, mutta ei materiaali vain kuitenkaan vaikuta. Saksan Cupissa tuli jo tukkaan Arminia Bielefeldiltä, ja menestyksen saamiseksi olisikin elintärkeää napata voitto heti ensimmäisestä kotiottelusta Werder Bremeniä vastaan 10.8. Matkustaako Braunschweig samalla hissillä takaisin alas?
Sijoitusveikkaus: 18.

Kokoonpano

Maalivahdit

1 Marjan Petkovic
26 Daniel Davari

Puolustus

3 Ermin Bicakcic
4 Matthias Henn
5 Benjamin Kessel
8 Deniz Dogan
15 Norman Theuerkauf
19 Ken Reichel
25 Marcel Correia

Keskikenttä

6 Damir Vrancic
7 Björn Kluft
10 Mirko Boland
11 Jan Hochscheidt
14 Omar Elabdellaoui
17 Kevin Kratz
21 Jan Washausen
23 Jonas Erwig-Drüppel
24 Timo Perthel
31 Marc Pfitzner
33 Marco Caligiuri

Hyökkäys

9 Orhan Ademi
12 Domi Kumbela
18 Simeon Jackson
20 Torsten Oehrl
27 Gianluca Korte
32 Dennis Kruppke

loading comments...