Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Haastateltavana Teemu Pukki: ”Kova kilpailutilanne”

Kirjoittaja: — 11/08/2013
Tagit:

Huuhkajien ja Schalken hyökkääjä Teemu Pukki on tutun tilanteen edessä. Saksan huippujoukkueisiin kuuluvassa Schalkessa kilpailu peliajasta on kivikovaa. Kotkalainen kertoo haastattelussamme olevansa kuitenkin valmis taistelemaan pelipaikastaan ja tekemään maaleja.

Teemu, mitkä ovat tunnelmat sarja-avauksen alla?

Meillä on isot odotukset kaudesta. Pre-season meni erittäin hyvin, cupin ottelu viime viikonloppuna oli vähän hakemista, mutta nyt kaikki näyttää olevan kunnossa. Kaikki viittaa siihen, että Schalke tulee pelaamaan hyvän kauden.

Viime kausi oli vähän vuoristorataa. Miten kyyti saadaan tasaisemmaksi?

Viime kausi oli todella vaihteleva. Yhdessä vaiheessa tuli muistaakseni kahdeksan ottelun voitoton putki ja paikka Mestarien liigan karsintoihin ratkesi vasta viimeisessä pelissä. Päästimme paljon maaleja viime kaudella ja siihen täytyy nyt kiinnittää huomiota.

Kilpailutilanteesi on todella kova. Klas-Jan Huntelaar on yksi maailman parhaista viimeistelijöistä, mutta myös hänen takanaan on tungosta…?

Huntelaar on loistava hyökkääjä ja maalintekijä. Joukkueeseen tuli Mainzista Unkarin maajoukkuepelaaja Adam Szalai ja hän oli paras maalintekijämme pre-seasonilla. Kun Julian Draxler on siirtynyt enemmän kymppipaikan pelaajaksi laidalta, on kilpailu minuuteista kovaa. Mutta olen valmis tappelemaan pelipaikastani.

Mitä odotat kaudelta?

Oma tavoitteeni on selvä: saada peliaikaa ja tehdä maaleja. Ja maalien kautta tulee aina lisää vastuuta. Joukkueen tavoite on taistella kärkisijoista ja päästä mukaan Mestarien liigaan. Parin viikon kuluttua olevissa play-offseissa pitää jatkopaikka hoitaa. Schalken tasoisen joukkueen tavoite voi olla vain pelaaminen Mestarien liigassa, ei Eurooppa-liigassa, johon siis joka tapauksessa pääsemme.

Entä itse sarjalta?

Bayern on selvä mestarisuosikki. Dortmund on taas yhtä selvä suosikki sarjan kakkoseksi. Sitten tulee joukko haastajia ja siinä joukossa olemme mukana me ja Leverkusen sekä pari muuta joukkuetta. Saksassa on perinteisesti ollut joku iso yllättäjä, kuten viime kaudella Freiburg, ja niin käy varmaan nytkin.

Älä missaa mitään vaan tykkää meistä Facebookissa!

loading comments...