Unohditko salasanan? Rekisteröidy

FSV Mainz 05 – Suunta alaspäin

Kirjoittaja: — 09/08/2013
Tagit:

Mainz ylsi vielä kaudella 2010-2011 Bundesliigan sijalle viisi ja pääsi mukaan tarunhohtoisille eurokentille – joskin visiitti jäi hyvin lyhyeksi. Sen jälkeen tuloksena on ollut kaksi kolmattatoista sijaa, ja Mainz onkin valumassa uudelleen sarjan kääpiöiden joukkoon.

Pienelle seuralle tyypillisesti seurajohdon pinna kestää jättiläisiä pidempään ja valmentaja Thomas Tuchel onkin saanut pitää työpaikkansa vaikeiden kausien yli. Nyt kurssin olisi kuitenkin syytä kääntyä, mutta pelimerkit ovat edelleenkin varsin rajalliset.

Kovaa kalustoa poistui riveistä

Puolustuksesta päästettiin pois kokenut slovakki Radoslav Zabavnik ja Bayern vei ilmaiseksi huippulahjakkaan 195-senttisen topparin Jan Kirchhoffin. Myös keskikenttää myllättiin kovalla kädellä. Ilmaiseksi lähti Andreas Ivanschitz La Ligan Levanteen ja Marco Caligiuri sarjanousija Braunschweigiin, 1. FC Kölniin lähteneestä Marcel Rissestä saatiin edes pieni siirtokorvaus. Kaikkein merkittävin lähtijä oli kuitenkin Schalkeen siirtynyt kahdeksan miljoonan kärkimies Ádám Szalai, joka ampui Mainzille viime kaudella 13 maalia.

Lähtijöiden jättämät aukot ovat todella suuret, joten Tuchelilla on kova työ pohtia, kuinka rakentaa palapeli uudestaan. Baselista tulleessa Joo-Ho Parkissa Mainzilla lienee kelpo laitapuolustaja, mutta on vaikea uskoa, että Dortmundista saatu Julian Koch kykenisi hyppäämään Kirchhoffin saappaisiin. Keskikentän pohjalle ajatelluilla nuorilla Christoph Moritzilla ja Johannes Geisilla voi olla vaikeuksia sopeutua totuttua suurempaan rooliin.

Dani Schahinilla näytön paikka

Suurin kysymysmerkki Mainzin kohdalla kuitenkin on, kuinka Szalai korvataan? Shinji Okazaki on nopea, taitava ja äärimmäisen laadukas pelaaja, jonka viime kausi oli kuitenkin pahasti alavireinen. Potentiaalia kuitenkin on niin paljon, että kukaties Tuchel taikoo japanilaisesta kymmenen maalin miehen?

Okazaki ei kuitenkaan ole likimainkaan Szalain tyyppinen pelaaja, joten hänen rooliinsa on hankittu Fortuna Düsseldorfista Dani Schahin. Unkarilaisen korvaajaksi vaaditaan paljon, mutta jos Okazakin ja Schahinin tandemi toimii, on kaikki mahdollista. Kysymysmerkki on kuitenkin iso. Kävi miten kävi, terve Maxim Choupo-Moting auttaa kuitenkin paljon. Viime kausi meni loukkaantumisen takia puihin.

Avainpelaajat: Julian Baumgartlinger (kk), Niki Zimling (kk), Maxim Choupo-Moting (h), Shinji Okazaki (h)
Läpimurtopelaaja: Johannes Geis (kk)
Arvio: Mainz pelaa kykyjensä ylärajoilla kaudesta toiseen, mutta tällä kertaa kysymysmerkkejä on paljon. Lähtevien lista on pitkä ja seura ajautuu putoamistaisteluun, mutta selvinnee silti kuivin jaloin.
Sijoitusveikkaus: 15.

Kokoonpano

Maalivahdit

21 Loris Karius
29 Christian Wetklo
33 Heinz Müller

Puolustus

2 Bo Svensson
3 Zdenek Pospech
4 Nikolce Noveski
16 Stefan Bell
20 Junior Diaz
22 Julian Koch
24 Joo Ho Park
26 Niko Bungert
30 Malik Fathi

Keskikenttä

6 Johannes Geis
7 Niki Zimling
8 Christoph Moritz
11 Yunus Malli
13 Nikita Rukavytsya
14 Julian Baumgartlinger
17 Chinedu Ede
19 Elkin Soto
27 Nicolai Müller

Hyökkäys

9 Sebastian Polter
10 Maxim Choupo-Moting
18 Dani Schahin
23 Shinji Okazaki
31 Shawn Parker

loading comments...