Bayernin dominointi jatkuu myös cupissa

Kirjoittaja: — 25/09/2013
Tagit:

Bayern Münchenin voittokulku jatkui, mutta sentään sen nollaputken Hannover onnistui puhkaisemaan. Freiburg sai pitkästä aikaa jotain positiivistakin kerrottavaa.

Müllerillä jo viisi cup-maalia

Vierasjoukkue Hannover 96 pysyi ensimmäisellä jaksolla vielä melko hyvin Bayern Münchenin kyydissä, mutta toisella jaksolla triplamestari meni menojaan. Bayern jätti kokoonpanostaan penkille David AlabanFranck Riberyn, Arjen Robbenin ja Mario Mandzukicin. Silti maaliverkot heiluivat peräti neljä kertaa.

Thomas Müller laittoi pallon maaliin kaksi kertaa ja johtaa viidellä maalillaan cupin maalipörssiä suvereenisti. Kertaalleen pallon puski maaliin Claudio Pizarro ja loppunumerot 4-1 asetteli taululle vaihtomies Ribery. Hannoverin 1-2-kavennuksesta vastasi avausjakson loppupuolella Didier Ya Konan. Yllättävää ottelussa oli, että Allianz-Areena ei erittäin harvinaislaatuisesti ollut loppuunmyyty, vaan yleisömäärä oli “vain” 66 000.

Freiburgille henkisesti tärkeä voitto

Bundesliigassa ja Eurooppa-Liigassa yhä avausvoittoaan metsästävä SC Freiburg jatkaa matkaansa Saksan Cupissa, sillä se makseli VfB Stuttgartille viime kauden kalavelkojaan ja eteni jatkoon 2-1-maalein.

Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella puoliajalla. Ensin nuori toppari Mattias Ginter puskee kulmapotkun sisään ja jakson puolivälissi konkarihyökkääjä Mike Hanke vie isännät jo kahden maalin karkumatkalle. Stuttgartin kavennuksen pukkasi Vedad Ibisevic. Kuvio oli tuttu, sillä maalin syöttäneen Alexandru Maximin kulmurit ovat johtaneet maaliin tällä kaudella jo ties kuinka monta kertaa. Yleisö näki vauhdikaan ottelun, jonka voittajalle jatkoonpääsy cupissa on varmasti henkisesti mittaamattoman arvokas.

Schalke työn ja tuskan kautta jatkoon

Kolmosliigan SV Darmstadt esiintyi miehekkäästi Gelsenkirchenin “kuninkaansinisiä” vastaan, mutta joutui kuitenkin taipumaan 1-3-tappioon. Ensin Jefferson Farfan vei Schalken rangaistuspotkusta 0-1-johtoon, mutta vain alle minuutin päässä tästä Hanno Behrens teki vieraille tasoituksen. Tasoissa mentiin myös hengähdystauolle.

Toisella jaksolla Benedikt Höwedes ja Max Meyer iskivät Schalkelle vielä kaksi osumaa eikä Darmstadt saanut enää oikein mitään vaarallista aikaiseksi. Hyvää kokemusta alasarjalaiselle, mutta paremmasta ei Darmstadtissa jäänyt epäselvyyttä. Schalke-faneja sykähdytti taatusti legendaarisen Gerald Asamoahin kentällepääsy ottelun lisäajalla. Maalissa puolestaan oli tarkoitus peluuttaa Ralf Fährmannia, mutta hän loukkasi jalkansa aamuharjoituksissa ja Timo Hildebrand jatkoikin torjuntahommissa. Kolmosvahti Lars Unnerstall kiiruhti pelipaikkakunnalle muun joukkueen perässä vasta juuri ennen ottelun alkua.

Kokenut Union Berlin teki pilkulta ratkaisun

Saarbrücken on ainoa neljännesvälierissä mukana oleva kolmosliigalainen, sillä VfL Osnabrück ei kyennyt kotikentällään yllätykseen. Herthan pudottua Union varmisti, että pääkaupungistakin on cupissa yhä edustusta. Kokeneelle Union Berlinille kyseessä on ensimmäinen neljännesvälieräpaikka valmentaja Uwe Neuhausin alaisuudessa.

Yksi maali riitti ottelun voittoon, ja sen iski jo vuodesta 2005 lähtien Unionia edustanut Torsten Mattuschka rangaistuspotkusta jo ennen avausvartin täyttymistä. Rankkarin aiheuttanut Osnabrück-vahti Heuer Fernandes oli saanut keltaisen kortin vain hetki ennen rankkariin johtanutta rikettään. VfL Osnabrück oli Unionille melko harmiton vastustaja.

Arvonta edessä sunnuntaina

16 parhaan joukkoon selvisi 10 pääsarjaseuraa, viisi kakkosbundesjoukkuetta ja kolmosliigalainen 1.FC Saarbrücken. Neljännesvälierät pelataan 3.-4.12., mutta otteluparien arvonta on edessä jo tulevana sunnuntaina. Kinder-munien avaamisesta vastaa maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw.