Alexander Ring jatkaa ainoana suomalaispelaajana Saksan Cupissa

Kirjoittaja: — 25/09/2013
Tagit:

Keskiviikon alkuilta oli Saksan Cupissa jokseenkin yllätyksellinen, sillä vain yhdessä ottelussa neljästä suosikki poistui kentältä voittajana.

Berlin aseeton Kaiserslauternissa

Alexander Ringin joukkue 1.FC Kaiserslautern venyi yllätykseen kotiottelussaan Hertha Berliniä vastaan ja pudotti pääsarjajoukkueen cupin neljännesvälieristä, Pääkaupunkilaiset veivät vielä avausjakson nimiinsä Peter Niemyerin osumalla, mutta Kaiserslautern osui toisella jaksolla tolppien väliin peräti kolme kertaa.

Tasoituksen puski kulmapotkusta Mohamadou Idrissou ja noin tunnin pelin jälkeen Karim Matmour vei isännät johtoon. 3-1-loppunumerot viimeisteli vastahyökkäyksestä kanadalainen kärkimies Olivier Occéan. Kenttätapahtumien perusteella Kaiserslautern hallitsi ottelun molempia puoliaikoja, ja toisella jaksolla tuo näkyi tulostaulullakin. Alexander Ring pelasi avauskokoonpanossa ja joutui penkille 82. minuutilla.

Ingolstadt oli tehnyt kotiläksynsä

FC Ingolstadt 04 haki vakuuttavan 0-2-vierasvoiton FSV Frankfurtista. Vielä viikonloppuna Frankfurt oli kaatanut vieraansa samalla kentällä 4-1-maalein, mutta nyt oli toinen ääni kellossa. Paikka cupin neljännesvälierissä on Ingolstadtin historian ensimmäinen.

Ingolstadtin avausmaalin laukoi 27. minuutilla Tamas Hajnal. Sama mies myös alusti ottelun toisen maali heti toisen puoliajan ensiminuutilla. Hajnalin pitkä vapaapotku tavoitti rangaistusalueelta Philipp Hoffmannin, joka puski pallon lähietäisyydeltä varmasti maaliin.

Joni Kauko oli FSV:n avauskokoonpanossa, mutta hänet otettiin 64. peliminuutilla isäntien hakiessa tasoitusta.

Eintrachtin tehominuutti riitti jatkopaikkaan

Kokonaan ilman joukkuetta neljännesvälierissä ei Frankfurtin tarvitse jäädä, sillä suosikkina otteluunsa lähtenyt Eintracht kaatoi kotonaan VfL Bochumin 2-0. Kotijoukkue teki maalinsa minuutin sisällä avausjakson puolivälin tienoilla. Maalareina toimivat Takashi Inui ja Stefan Aigner.

Bochum rimpuili läpi ottelun hyvin mukana, mutta kovin vaarallisia maalipaikkoja se ei kyennyt luomaan. Eintrachtinkin muut yritykset kilpistyivät joko maalipuihin tai vieraiden mainioon maalivahtiin Andreas Lutheen.

Kolmosliigan Saarbrücken taisteli jatkoon

Kolmosbundesliigan putoajan paikalla kärvistelevä 1.FC Saarbrücken järjesti cupin toisen kierroksen toistaiseksi suurimman sensaation pudottamalla jatkosta sarjaporrasta ylempänä pelaavan Paderbornin. Saarbrückenin sankariksi nousi avausjaksolla kaksi maalia tehnyt Thomas Rathgeber, joka jätti molemmilla kerroilla vieraiden epäonnistuneen paitsioansan puistelemaan päätään.

72. peliminuutilla Mahir Saglik tuo vieraat vielä maalin päähän, mutta enempää osumia ei enää nähdä. Saarbrücken ei maalipaikoilla juhlinut, mutta puolusti asemiaan uutterasti ja varmisti sen, että ainakin yksi kolmosliigalainen nähdään cupissa 16 parhaan joukossa.