Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin ennätysjahti käsillä

Kirjoittaja: — 09/11/2013

FC Bayern München saavutti viikko sitten Hamburger SV:n 30 vuotta vanhan ennätyksen peräkkäisten tappiottomien bundesliigaotteluiden määrässä. Tänään se voi ottaa ennätyksen yksin haltuunsa paikallisvastustaja Augsburgin saapuessa vieraaksi Allianz Arenalle.

Augsburgista on Müncheniin matkaa vain 70 kilometriä, mutta helpolla altavastaaja ei pisteitä Baijerin pääkaupungista hae. Edellisen kerran Augsburg on kyennyt kaatamaan Bayernin helmikuussa 2007, joten todennäköisyys uuden ennätyksen syntymiselle on suuri. Mikäli Augsburg tänään kukistuu, on se Bayernille jo 37:s peräkkäinen bundesliigaottelu ilman tappiota.

Bayern ei aio aliarvioida Augsburgia

Bayern menetti sairastuvalle nilkkaleikkaukseen valmistautuvan Bastian Schweinsteigerin, mutta saa takaisin ruotuun kaksi peliä huilanneen Arjen Robbenin. Vaikka punapaidat ovatkin ottelussa itseoikeutettuja suosikkeja, ei Augsburgia haluta katsoa ylimalkaisesti.

– Augsburgin laitapuolustajat heittävät vaarallisia keskityksiä hyökkääjille ja he ovat juoksuvoimainen ja aggressiivinen joukkue, Bayern-luotsi Pep Guardiola varoittaa Bayernin kotisivujen ennakossa.

Ennätys ei vielä ole plakkarissa ja myös Bayern-pomo Uli Hoeneß muistuttaa siitä, että peli on pelattava ensin.

– 36 aiemmasta ottelusta ei ole mitään hyötyä, jos lopulta häviää Augsburgille. Silloin kaikki on valunut alas viemäristä, Hoeneß korostaa.

Augsburg otteluun rinta kaarella

Vaikka Augsburg onkin viime kierroksilla valunut sarjassa hiljalleen alaspäin, on sen saavuttamat neljä voittoa jo joukkueen oma syyskauden ennätys. Joukkueen valmentaja Markus Weinzierl ja hyökkääjä Sascha Mölders eivät ymmärrettävästi haluakaan nöyristellä Bayernin edessä.

– Emme aio keskittyä pelkkään puolustamiseen. Teemme kaikkemme, jotta onnistuisimme järjestämään sensaation, Weinzierl maalailee.

– Lähdemme peliin rohkeasti, sillä ei meillä ole mitään pelättävää, Mölders täydentää.

Euroopanennätykseen vielä matkaa

Bayern München voi tänään hyvinkin rikkoa vanhan Bundesliiga-ennätyksen, mutta muutamissa muussa Euroopan liigoissa tappiottomat putket ovat historian saatossa venähtäneet vielä pidemmiksi. Valioliigan ennätystä pitää Bildin mukaan hallussaan Arsenal, joka pelasi vuosina 2003-2004 49 ottelua peräkkäin ilman tappiota. Serie A-ennätys on vielä huikeampi, sillä AC Milan poistui kentältä vuosina 1991-1993 peräti 58 kertaa peräkkäin pää pystyssä vähintään yhden sarjapisteen saavuttaneena.

Euroopanennätystä pitää hallussaan romanialainen seurajoukkue. Vuosina 1986-1989, yhä kommunistisen hallinnon alla, Steaua Bukarest pelasi peräkkäin hämmästyttävät 106 ottelua ilman tappion tappiota. Tuohon on Bayernillakin vielä matkaa, sillä se vaatisi vielä yli kahden vuoden tappiotonta sarjaa loppuvuoteen 2015 saakka.

loading comments...