Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen taisteli Donetskissa arvokkaan vieraspisteen

Kirjoittaja: — 06/11/2013

Bayer Leverkusen kohtasi Ukrainassa tiistai-iltana täysin uudestisyntyneen Skakhtarin. Isännät janosivat revanssia kahden viikon takaisesta 0-4-nöyryytyksestä ja painoivat päälle kuin kaivostyöläisten lakkokenraali. Leverkusen oli jyrän alla pahemmin kuin taannoin Manchesterissa, mutta huikeaa iltaa pelannut maalivahti Bernd Leno pelasti saksalaisille vieraspisteen.

Leverkusen-koutsi Sami Hyypiä juoksutti kentälle levänneen ykkösnyrkkinsä, mutta sen paremmin Sidney Sam kuin Stefan Kießlingkään eivät päässeet koko pelin aikana kunnon maalipaikoille. Vieraiden koko pelin paras tilaisuus koko ottelussa oli Gonzalo Castron suora vapaapotku, jonka kotijoukkueen maalivahti Andriy Pyatov pysäytti ennen maalin alakulmaa.

Bernd Leno sen sijaan pysyi kiireisenä koko illan. Isäntien ahkerasti noussut laitapakki Darijo Srna jakeli oikealta maukkaita keskityksiään ja hienon ottelun pelannut brassilupaus Bernard piti vasemmalla Giulio Donatin hereillä. Maukkaimmat tekopaikat osuivat kärkimies Facundo Ferreyralle, mutta Leno ei herpaantunut hetkeksikään. Srnan maaliahne yritys kohti takakulmaa oli tosin maalivahdilta lipsahtaa, mutta tolppa tunnusti tälle ystävyyttään. Vielä ottelun lisäajalla Luiz Adriano pääsi puskemaan loistavasta paikasta, mutta hieman liian keskelle suuntaunut pusku pysähtyi maalivahdin näppeihin sekin.

Leverkusen on pelannut nyt jo 14 vierasottelua eurokentillä putkeen ilman voittoa, mutta tasapelipistekin voi osoittautua sille hyvin tärkeäksi tasaisessa lohkossa. Real Sociedad on jo muiden kyydistä pudonnut, mutta Manchester Unitedin, Bayer Leverkusenin ja Shakhtar Donetskin kesken tulee vielä verinen taisto kahdesta jatkopaikasta. Seuraavaksi Hyypiän miehistö vastaanottaa vieraakseen Manchester Unitedin, joka ei ole vieraskentällä vielä täyttä pistepottia saavuttanut. Jo tasapelikin takaisi Leverkusenille hyvät kortit jatkopaikan suhteen, mutta kotivoitto on varmasti tavoitteena.

loading comments...