Bayer Leverkusen ajautunut tappioputkeen

Kirjoittaja: — 25/01/2014

Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen kärsi kirvelevän tappion SC Freiburgin vieraana. “Werkself” johti peliä jo 2-1, mutta menetti johtoasemansa toisella puoliajalla. Freiburgin 3-2-voittomaalin viimeisteli pelin viimeisellä minuutilla vaihdosta tauon jälkeen kentälle päässyt Felix Klaus.

Tappio oli Leverkusenille Bundesliigassa jo kolmas perättäinen. Tappioputken aikana Bayern München on päässyt karkaamaan lopullisesti eikä Dortmundkaan vaani kuin neljän pisteen päässä. Illan häviö oli sikäli harvinainen, että Leverkusenilla ei ole ollut tapana menettää johtoaan toisella puoliajalla. Leverkusen ei ollut hävinnyt 27 otteluun ainuttakaan peliä, jota se johti ensimmäisen puoliajan jälkeen. Sarjaan mahtui 24 voittoa ja kolme tasapeliä.

Freiburg puolestaan on erikoistunut onnistuneisiin kevätkauden avauksiin.  Kahdeksasta kevätkauden avauksestaan kotikentällä Freiburg on voittanut kuusi ja pelannut kaksi kertaa tasan. Kotivoitto Leverkusenista oli kuitenkin sen ensimmäinen sitten vuoden 2004.

Leverkusenin maaleista ottelussa vastasivat Lars Bender ja kapteeni Simon Rolfes. Freiburgille osuivat Admir MehmediJonathan Schmid ja illan sankari Klaus. Voittomaali oli suoraa seurausta Leverkusenin laitapuolustaja Sebastian Boenischin helposta keskialueen pallonmenetyksestä. 20-vuotias talvihankinta Seung-Woo Ryu teki Leverkusen-paidassa debyyttinsä korvattuaan maanmiehensä Heung-Min Sonin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Freiburg nousi voittonsa avulla ainakin hetkeksi pois karsijan paikalta.