Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Alkukauden Top 5-hyökkäävät keskikenttäpelaajat

Kirjoittaja: — 08/10/2013

Nykyfutiksessa maalintekovastuu on siirtynyt yhä enemmän ja enemmän kärkimiehiltä keskikentän hyökkäävissä rooleissa pelaaville pelaajille. Oikea-aikaiset taustanousut voivat rikkoa puolustuksen kuin puolustuksen ja hyvän potkutekniikan omaavat pelaajat osuvat tolppien väliin vähän kauempaakin.

Tärkeää on, että yhteistyö piikissä pelaavan kaverin kanssa pelaa saumattomasti, sillä nämä kaverit kantavat myös suurimman vastuun maalipaikkojen rakentelusta. Bundesliiga on pullollaan laadukkaita hyökkääviä keskikenttäpelaajia ja tämän kategorian viiden kärkeen yltääkseen pitää pelaajan olla jo todella kova luu. Vino pino maailmanluokan pelimiehiä jäi vielä odottamaan vuoroaan.

5) Alexandru Maxim, VfB Stuttgart

Stuttgart hankki 23-vuotiaan Maximin tammikuussa Pandurii Targu Jiun joukkueesta vaatimattomalla puolentoista miljoonan euron siirtosummalla. Viimeistään alkanut kausi on osoittanut romanialaisen olleen todellinen nappilöytö. Maximin antamat kulma- ja vapaapotkut ovat millintarkkoja ja pääsyy siihen, että Vedad Ibisevic on ehtinyt tehdä jo kuusi maalia. Maximille on ynnätty jo viisi maaliin johtanutta syöttöä. Maalinteossa romanialainen on onnistunut itsekin jo kolme kertaa.

4) Kevin-Prince Boateng, Schalke 04

Molemmat Boatengin veljekset ovat helposti pelipaikkojensa top 5-materiaalia. Ghanan maajoukkuetta edustavan Kevin-Princen hankinta AC Milanista käänsi Schalken noususuhdanteeseen heikon alkukauden jälkeen eikä ole mitään syytä epäillä, että Boatengin taso jatkossakaan notkahtaisi. Päinvastoin miehen pelin voi odottaa vain paranevan, kunhan Klaas-Jan Huntelaar toipuu pelikuntoon. Kolme maalia viidessä ottelussa on Boatengilta komea näyttö.

3) Marco Reus, Borussia Dortmund

Dortmundin hyökkäyskalusto on ollut koko Bundesliigan tehokkain ja iso ansio tästä kuuluu 24-vuotiaalle Marco Reusille. Vikkelä laituri on pitänyt keltapaidoista tasonsa kaikkein tasaisimpana. Reus on alustanut kolme maalia ja ampunut itse neljä. Pienellä onnella maalimäärä voisi olla suurempikin. Tilastoja tuskin on asiasta pidetty, mutta ei liene kaukana totuudesta väittää, että Reus on kolistellut maalipuita useammin kuin kukaan muu.

2) Sidney Sam, Bayer Leverkusen

Äskettäin Saksan maajoukkueeseen noussut 25-vuotias Sam on ollut yksi koko kauden tehokkaimmista pelaajista. Tehosarakkeeseen on kirjattu jo kuusi maalia ja neljä maaliin johtanutta syöttöä. Samin oma Bundesliigan maaliennätys onkin enää vain yhden maalin päässä. Puoliksi nigerialainen laituri muodostaa huippuvaarallisen duon Stefan Kießlingin kanssa ja häntä käykin suuresti kiittäminen siitä, että Leverkusen roikkuu yhä aivan Bayern Münchenin ja Dortmundin kannassa. Erikoista on, että kaikki Samin maalit ovat syntyneet kotikentällä.

1) Franck Ribéry, Bayern München

Kategorian ykköspelaaja on tuskin yllätys kenellekään. Elokuussa 30-vuotias ranskalainen valittiin Uefa:n viime kauden parhaaksi pelaajaksi eikä meno ole kuluvalla kaudellakaan osoittanut minkäänlaisia hyytymisen merkkejä. Ribéryä ei voi jättää vartioimatta silmänräpäykseksikään ja pelipäälle sattuessaan mies pyörittelee vastustajan puolustajia aivan miten tahtoo. Ja pelipäälle Ribéry sattuu usein. Tämän kauden saldona on toistaiseksi kolme tehtyä maalia sekä neljä esityötä, mutta paljon enemmän on vielä luvassa.

loading comments...