Mönchengladbach jatkaa tappioitta

Kirjoittaja: — 02/11/2014

Sunnuntaina ensimmäisessä Bundesliga-ottelussa Borussia Mönchengladbach voitti kotonaan Hoffenheimin maalein 3-1. Ottelun hahmoiksi nousivat kaksi osumaa viimeistellyt Patrick Herrmann sekä maalin ja maalisyötön metsästänyt André Hahn.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Mönchengladbach sahasi Hoffenheimin puolustuksen reikäjuustoksi. Näppärän pallonsiirrtelyn jälkeen Christop Kramer syötti laitaan Herrmannille, jonka keskitys löysi Hahnin takatolpalta. Saksalainen latasi pelivälineen suoraan ilmasta verkon perukoille.

Anthony Modeste tasoitti puolen tunnin kohdalla. Pallo pomppi hieman onnekkaasti ranskalaiselle, joka sijoitti varmasti maaliin.

Ilta oli kuitenkin kotijoukkueen. Vain pari minuuttia tasoitusmaalista Gladbach iski toistamiseen. Pienen pyörityksen jälkeen pallo päätyi laitaan Hahnille, joka antoi nappisyötön etukulmalle Herrmannille, jolla oli helppo työ ohjata pallo maaliin.

Toisen puoliajan alussa Gladbach ratkaisi ottelun. Oliver Baumann torjui Håvard Nordtveitin vapaapotkun, mutta Herrmann oli kärppänä paikalla laittamassa karat sisään. Maali jäi ottelun viimeiseksi.

Voitolla Mönchengladbach nousi sarjassa toiseksi. Hoffenheimille tappio oli kauden ensimmäinen, ja se on edelleen neljäntenä.

Toimittajan sana

Lucien Favren miehistö on melkoisessa iskussa. Tänään tilanteita oli useampaankin osumaan.  Herrmann ja Hahn eivät loistaneet ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Mönchengladbach on tasapainoinen kokonaisuus höystettynä muutamalla huippuvireisellä pelaajalla. Ei ihme, että tulosta tulee. Tällä menolla joukkue karkaa nopeasti kilpailijoilta. Rahkeet eivät riitä Bayernin haastamiseen pitkässä juoksussa, mutta ainakin toistaiseksi jonkinlainen illuusio mestaruustaistelusta on olemassa.

Hoffenheimin puolustus ei ole tällä kaudella aiemmin ollut näin helisemässä. Tappio oli joukkueen ensimmäinen, joten kriisipalaverille ei ole vielä tarvetta.