HSV parempi Pohjois-Saksan derbyssä

Kirjoittaja: — 23/11/2014

Sunnuntai-illan ensimmäisessä ottelussa Hamburger SV kukisti kotonaan Werder Bremenin maalein 2-0.

Kotijoukkue otti pallonhallinan itselleen ja merkittävistä poissaoloista kärsinyt Bremen tyytyi kyttäilemään vastaiskuja. Ensimmäinen kunnon paikka syntyi Mohamed Gouiadalle, mutta Bremen-vahti Raphael Wolf venyi torjuntaan.

Myös Bremenillä oli paikkansa. Jaroslav Drobný teki muutaman loistotorjunnan ennen kuin kotijoukkue sai maalitilnsä auki. Noin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Ashton Götz heitti pitkän sivurajaheiton maalille, ja Artjoms Rudņevs survoi pallon maaliin.

Bremen ei saanut oikeastaan minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi, ja HSV tuntui saaneen maalista lisävirtaa. Ottelun ratkaisumaali nähtiin lisä-ajan kolmannella minuutilla. Pierre-Michel Lasogga karkasi laidaltaan läpi ja syötti maalin eteen Tolgay Arslanille, jonka hieman epäonnistuneelta näyttänyt laukaus lirusi tolpan kautta maaliin.

Voitolla HSV nousi putoamisviivan paremmalle puolelle. Bremen on sarjassa toisiksi viimeisenä.

Toimittajan sana

Vähämaalinen ottelu tuskin tuli yllätyksenä kauhean monelle. HSV oli ennen tätä ottelua iskenyt tehnyt vain neljä maalia, ja ennen voitto-osumaa hyökkäystyöskentely oli melko neuvotonta, vaikka joukkue piti palloa hallussaan yli 60% ottelusta.

Werder Bremenille mm. Franco Di Santon ja Sebastian Prödlin olivat vähän liikaa. Vierailijat olivat melko aseettomia, vaikka muutamia tilanteita joukkue saikin luotua.