Kuva: Getty Images

HSV nousi putoamisen partaalta ja säilytti sarjapaikkansa

Kirjoittaja: — 01/06/2015
Tagit:

Hamburger SV:n kunniakas taival Bundesliigassa oli vain parin minuutin päässä katkeamisestaan maanantaisessa ratkaisevassa karsintaottelussa Karlsruhen vieraana. HSV nousi kuitenkin kuilun partaalta ensin tasoihin ja jatkoajalla voittoon, mikä riitti lopulta sarjapaikan säilyttämiseen yhteismaalein 3-2.

Pelin henki oli alusta saakka selvä. Karlsruhe oli hakenut 1-1-vierastasapelin Hampurista ja nollan pitäminen omassa päässä riittäisi varmasti nousuun. Tämä myös näkyi pelissä, sillä isännät vetäytyivät suosiolla syvälle omalle puoliskolleen ja lähtivät hyökkäämään vain ajoittaisilla vastaiskuilla.

HSV piti palloa, syötteli ja hallitsi kaikin puolin, mutta todellisia huippupaikkoja vieraat eivät onnistuneet luomaan ja taukoa 27 500 katsojan edessä Wildparkstadionilla vietettiin lukemissa 0-0.

HSV jatkoi hallintaansa tauon jälkeen, mutta KSC-puolustus hallitsi vahvasti omaa rangaistusaluettaan. Puoliajan edetessä isännätkin lähtivät hiukan rohkeammin hyökkäämään, vaikka ote vierailla pysyikin. Hiekka HSV:n tiimalasissa alkoi jo valua vähiin, kun maali viimein syntyi – ja sen teki isäntäjoukkue. Rouwen Hennings nosti kauniin syötön rangaistusalueelle suoraan Reinhold Yobon juoksulinjalle ja tälläsi isännät johtoon.

HSV ei antanut periksi, vaan lisäsi höyryä ja KSC-toppari Manuel Gulde pelasti Johan Djouroun puskun viime hetkillä maaliviivalta. Hurja paine kotijoukkueen maalilla jatkui ja viimein pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa HSV onnistui. Marcelo Diazin vapaapotku hiukan rangaistusalueen rajan ulkopuolelta painui vasempaan ylänurkkaan ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla pelin panokset alkoivat näkyä, eikä kumpikaan joukkue ottanut turhia riskejä. Viisi minuuttia ennen jatkoajan loppua vaihdosta kentälle – kärkeen – tullut HSV-toppari Clever otti kuitenkin ratkaisun avaimet haltuunsa. Clever sai hyvän syötön vapaaseen tilaan rangaistusalueelle ja parin harhautuksen jälkeen pelasi Nicolai Müllerin avopaikkaan, eikä tämä erehtynyt, vaan vei HSV:n johtoon.

Karlsruhe olisi tarvinnut nyt kaksi maalia noustakseen ohi HSV:sta ja joukkueen uskokin alkoi selvästi hiipua. KSC sai aivan loppusekunneilla vielä rangaistuspotkun, mutta Rene Adler torjui Henningsin laukauksen – eikä maali olisi siis riittänyt. Näin hampurilaiset säilyttivät sarjapaikkansa melkoisen taistelun jälkeen.

Karlsruher SC – Hamburger SV 1-2 ja. (1-1, 0-0)

HSV säilytti paikkansa Bundesliigassa yhteismaalein 3-2.

79. 1-0 Reinhold Yobo
90+1. 1-1 Marcelo Diaz
115. 1-2 Nicolai Müller