Choupo-Moting nöyryytti Stuttgartia – Augsburg nousi voittoon Kölnissä

Kirjoittaja: — 06/12/2014

Lauantai-iltapäivänä Bundesligassa pelattiin viisi ottelua. Roberto Di Matteon Schalken kurssi näyttää kääntyneen paremmaksi. Joukkue päihitti VfB Stuttgartin vieraissa peräti 0-4 Eric Maxim Choupo-Motingin iskiessä hattutempun. Myös Hannoverissa, Kölnissä, Mönchengladbachissa ja Paderbornissa nähtiin maaleja.

Schalke pisti ottelun pakettiin ensimmäisellä puoliajalla. Choupo-Moting vei Kuninkaansiniset johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Max Meyer lisäsi johtoa kymmenisen minuuttia myöhemmin. Choupo-Moting puski Tranquillo Barnettan antamasta kulmapotkusta vierailijoille jo illan kolmannen osuman, kun ottelua oli takana vain noin 20 minuuttia. Kamerunlaisen hattutemppu oli valmis tunnin pelin jälkeen. Barnetta toimi jälleen syöttäjänä, ja Choupo-Moting puski pallon tarkasti takanurkkaan.

Augsburg nousi viime hetkillä upeaan voittoon Kölnissä. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen hienolla maalilla. Anthony Ujah otti Paweł Olkowskin keskityksen haltuun, ja rynnisti kahden puolustajan välistä maalintekoon. Augsburg tuli toisen puoliajan alussa tasoihin, kun Nikola Đurđić pääsi iskemään irtopallosta pelivälineen tyhjään verkkoon hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Voittomaali syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Alexander Esswein laukoi boksin reunalta tarkan laukauksen alakulmaan.

Wolfsburg nappasi tyylipuhtaan 1-3-voiton Hannoverista. Ottelun alku oli isännille hankala. Vain neljän minuutin pelin jälkeen Ivan Perišić puski Kevin de Bruynen läpiajoon, ja belgialainen viimeisteli viileästi alanurkkaan. Hannoverin tasoitus syntyi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Joselu syöksyi puskemaan Jimmy Briandin keskityksen verkon perukoille. Susien voittomaali syntyi 69. minuutilla. Perišić antoi loistavan keskityksen Bas Dostille, joka pukkasi pelivälineen takakulmaan. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Maximilian Arnold iski ottelun viimeiseksi jääneen 1-3-maalin, ja esityöstä vastasi jälleen kerran Perišić.

Borussia Mönchengladbach palasi voittojen tielle, kun se päihitti kotonaan Hertha Berlinin maalein 3-2. Isännät aloittivat maalinteon, kun Tony Jantschke puski Thorgan Hazardin vapaapotkun verkon perukoille. Hertha nousi vielä tasoihin ennen puoliaikaa, kun Julian Schieber puski Änis Ben-Hatiran mainion keskityksen maaliin. Toisen puoliajan alussa Mönchengladbach meni uudelleen johtoon. Álvaro Domínguez antoi loistavan syötön maalille, ja Raffael ohjasi pallon pussiin. Hazard vei Gladbachin 83. minuutilla 3-1-johtoon. Salomon Kalou kavensi vielä ottelun lopussa rangaistuspotkusta.

Paderborn ja Freiburg tasasivat pisteet. Vierailijat olivat ensimmäisellä puoliajalla jyrän alla, mutta joukkue onnistui silti menemään johtoon, kun Vladimír Darida pisti rankkarin häkkiin 18. minuutilla. Paderbornin sinnikkyys palkittiin lopulta. Vain minuutti ennen täyttä aikaa Freiburg-vahti Roman Bürki hölmöili pallon Elias Kachungalle, joka sijoitti pallon tyhjään maaliin.