Bundesliga-lauantai: Bremen taipui Bayernille – Köln nollasi Dortmundin

Kirjoittaja: — 15/03/2015

Bundesligassa pelattiin lauantaina totuttuun tapaan kuusi ottelua. Werder Bremenin hyvä kevätvire ei pysäyttänyt Bayern Müncheniä. Lisäksi mm. Augsburg hävisi kotonaan Mainzille ja Hertha menetti johtonsa Schalkea vastaan loppuminuuteilla. Iltaottelussa Dortmund ei onnistunut rikkomaan kuparista FC Kölniä vastaan.

Werder Bremen on ollut yksi kevätpuoliskon pirteimpiä joukkueita, joten Bayern Münchenin vierailusta odotettiin yhtä kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista. Vierailijat tekivät kuitenkin selvää jälkeä Bremenistä iskien taululle 0-4-lukemat.

Thomas Müller aloitti maalinteon 24.minuutilla upealla vasemman jalan laukauksella takayläkulmaan. David Alaba niittasi vapaapotkusta taukonumeroiksi 0-2. Toisen puoliajan lopussa Robert Lewandowski osui kahdesti Müllerin syötöstä.

Augsburg nollasi viime viikonloppuna VfL Wolfsburgin, mutta nyt se hävisi kotonaan Mainzille maalein 0-2. Vierailijat aloittivat maalinteon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Shinji Okazaki pommitti pallon alanurkkaan. Koo Ja-Cheol sooloili ottelun lopussa illan viimeiseksi jääneen osuman.

Berliinissä Hertha menetti johtonsa varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun joukkue jäi 2-2-tasapeliin Schalken kanssa. Änis Ben-Hatira vei kotijoukueen johtoon 21. minuutilla, mutta Leroy Sané tasoitti upealla soolomaalilla ennen taukovihellystä. Kaikki näytti isäntien kannalta hyvältä, kun  Genki Haraguchi vei Herthan johtoon noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Joël Matip puski Kuninkaansiniset kuitenkin vielä tasoihin.

Eintracht Frankfurt pöllytti SC Paderbornia maalein 4-0. Maalipörssin kärjessä oleva Alexander Meier puski ottelun avausmaalin 27. minuutilla Marc Stenderan keskityksestä. Ennen taukovihellystä sama kaksikko iski lukemiksi 0-2. Tällä kertaa Meier toimi syöttöjänä. Stefan Aigner viimeisteli läpiajosta viimeisen naulan arkkuun toisen puoliajan alussa. Ottelun viimeisestä maalista vastasi Nelson Valdez.

Hoffenheim pääsi pelaamaan HSV:ta vastaan 70 minuuttia ylivoimalla, ja se tuotti tulosta. Eugen Polanski osui kahdesti, ja Sebastian Rudy kertalleen, kun Hoffenheim voitti maalein 3-0.

Illan viimeisessä ottelussa Borussia Dortmund jäi aneemisen esityksen seurauksena nollille kotonaan FC Kölniä vastaan.