Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Xherdan Shaqirin sairaslomasta odotettua pidempi

Kirjoittaja: — 15/10/2013

Bayern Münchenin väkkärämäinen  taituri Xherdan Shaqiri seuraa näillä näkymin joukkueensa loppuja syyskauden otteluita katsomon puolelta. Sveitsiläinen loukkasi reitensä perjantain voitokkaassa MM-karsintaottelussa Albaniaa vastaan. Vaikka pelimiehen reisi oli jo oireillut, hän ehti kuitenkin ampua maalleen tärkeän voittomaalin ennen kentältäpoistumistaan.

Shaqirin oikeassa takareidessä on todettu lihasrevähtymä ja Bayern Münchenin kotisivujen mukaan mies on kentiltä sivussa alustavasti 6-7 viikkoa. Sairasloma on 22-vuotiaalle Shaqirille kitkerä pala purtavaksi, sillä hän oli juuri alkanut saada Bayern-luotsi Pep Guardiolta enenevässä määrin vastuuta. Reisivamman takia mieheltä jää väliin myös tämäniltainen maaottelu Sloveniaa vastaan.

– Diagnoosi on katkera. Olen pettynyt, mutta yritän toipua pelikuntoon mahdollisimman nopeasti. Minulla on aiemmin samanlainen lihasrevähdys vasemmassa reidessäni ja silloin toipuminen kävi aika nopeasti. Toivon, että niin käy nytkin, Shaqiri kommentoi.

– Ajoitus on todella hölmö. Minulla oli mahtava viikko: Ensin hyvä ottelumme Leverkusenissa valmentajan peluutettua minua alusta asti. Ja sitten MM-kisapaikka Sveitsin kanssa. Olin hyvässä kunnossa. Sääli, että nyt kävi näin. Mutta nyt on pakko katsoa eteenpäin, ja aion palata pian takaisin, toisiin MM-kisoihinsa ensi kesänä valmistautuva Shaqiri jatkaa.

Bayern Münchenin keskikentältä ovat edelleen sivussa loukkaantumisten takia espanjalaiset Javi Martínez ja Thiago. Saksan maajoukkuepelaaja Mario Götze on sen sijaan jo palannut tositoimiin.

loading comments...