Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Shaqiri siirtyy Inter Milaniin

Kirjoittaja: — 08/01/2015

Spekulointi ja arvailu Xherdan Shaqirin tulevan työnantajan suhteen voidaan lopettaa. Sveitsiläinen siirtyy Bayern Münchenistä italialaiseen FC Internazionale Milaniin.

Tarkempia tietoja sopimuksen yksityiskohdista ei olla vielä julkaistu, mutta mm. Kickerin mukaan kyseessä olisi kesään asti voimassa oleva lainasopimus, jonka jälkeen Interillä olisi mahdolisuus ostaa Shaqiri 18 miljoonalla eurolla. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat selvinnevät huomenna, mikäli sveitsiläinen läpäisee Interin lääkärintarkastuksen.

Shaqiri on jäänyt Pep Guardiolan alaisuudessa penkkiveikon rooliin. Tällä kaudella sveitsiläinen on pelannut Bundesligassa vain reilut 300 minuuttia. Guardiola ilmoitti jo aiemmin syksyllä, ettei aio olla Shaqirin lähdön esteenä.

Sveitsiläistä tuskin nähdään tositoimissa vielä sunnuntaina, kun Inter kohtaa Genoan. Shaqiri debytoinee reilun viikon päästä Empolia vastaan.

Toimittajan sana

Shaqiri ansaitsee päästä muualle, sillä miehen ura Guardiolan alaisuudessa oli tullut päätökseensä. Lainasiirto Interiin vaikuttaa kaikkien osapuolien kannalta hyvältä diililtä, vaikkei joukkue olekaan entsiaikojen veroinen.

Pelaamissaan otteluissa sveitsiläinen on osoittanut, ettei penkillä istuminen ole miestä huonontanut. Vakioavaajaksi murtautuminen Bayernissa on vain liian hankalaa, eikä Shaqirille ehkä Guardiolan pelitavassa löydy täysin istuvaa roolia. Mies tekee varmasti hyvää jälkeä Italiassa.

Kesällä tilanne on taas uusi. Vaikea nähdä, että mies enää Bayerniin palaisi. Interillä on osto-optio, mutta seuran taloustilanne ei ole paras mahdollinen ja 18 miljoonaa euroa on iso raha. Nyt mm, SkySports on spekuloinut sillä, että Liverpool hankkisi sveitsiläisen riveihinsä pysyvällä siirrolla kesän siirtoikkunassa.

loading comments...