Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Varamiehinen Dortmund jäi Nürnbergissä tasapeliin

Kirjoittaja: — 22/09/2013

Borussia Dortmund koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä Bundesliigassa jäätyään sarjan häntäpäässä painivan Nürnbergin vieraana 1-1-tasapeliin. Tasapeli oli yhä ensimmäistä voittoaan tavoittelevalle Nürnbergille jo kauden neljäs.

Kovassa otteluruuhkassa oleva Dortmund lepuutti ottelussa Henrikh Mkhitaryania ja Robert Lewandowskia. Näiden paikan kentällä ottivat Pierre-Emerick Aubameyang  ja avauksessa debytoinut Marvin Ducksch. Avauksessa seisoi myös niin ikään ensimmäistä kertaa laitapuolustaja Erik Durm. Selkänsä loukanneen Mats Hummelsin sijasta keskuspuolustuksessa aloitti kreikkalaisvahvistus Papastathopoulos Sokratis.

Dortmundin loukkaantumismurheet saivat ottelussa vielä jatkoakin, kun sekä Marcel Schmelzer että Marco Reus jouduttiin ottamaan tauolla kipujen takia vaihtoon. Reus sai Nürnberg-puolustaja Timothy Chandleriltä puujalan ja myös Schmelzeriä vaivasi reisi. Schmelzer oli kuitenkin ehtinyt jo viedä Dortmundin 1-0-johtoon hieman helposti vihelletystä vapaapotkusta. Maali oli Schmelzerin ensimmäinen kahteen vuoteen.

Toisen jakson alkuminuuteilla Nürnberg onnistui kuitenkin kaikkien yllätykseksi nousemaan tasatilanteeseen. Toppari Per Nilsson tykitti lähietäisyydeltä Marvin Plattenhardtin antaman vapaapotkun häkkiin. Tasoitusmaalin jälkeen Dortmund painoi täyttä hönkää päälle, mutta kaikkien lähimpänä maalintekoa oli lopulta Nürnberg. Vaihdosta sisään tullut Alexander Esswein laukoi lisäajalla vain hiuksenhienosti maalin yli.

Tehottomasti esiintyneelle Dortmundille tasapeli on varmasti hienoinen pettymys. Nürnbergin tilanne on edelleen tukala, mutta pistekin sarjajohtajalta on luultavasti seurajohtoa tyydyttävä tulos.

loading comments...