Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Nürnbergillä akuutti topparipula

Kirjoittaja: — 26/01/2014

1.FC Nürnbergin kannattajilla on pitkästä aikaa syytä vapautuneeseen hymyyn. Joukkue kaatoi heti kevätkauden avauksessaan Hoffenheimin komeasti maalein 4-0 ja sai juhlia voittoa kilpailullisessa ottelussa kahdeksan kuukauden tauon jälkeen. Täysin positiivissa merkeissä ilta ei kuitenkaan päättynyt, vaan joukkue menetti tärkeän puolustajansa Per Nilssonin sairastuvalle.

Bundesliigan viralliset sivut kertovat, että 31-vuotiaan ruotsalaisen polven eturistiside on venähtänyt. Huilia on luvassa alustavan arvion mukaan kolmesta neljään viikkoa.

Kun myös Emanuel Pogatetz on loukkaantumisen takia vielä viikkoja syrjässä, joutuu Nürnberg katselemaan tuleville kierroksille kokonaan uutta toppariparia. Eilen Nilssonin parina hääri yleensä vasemman laitapuolustajan paikalla pelaava Javier Pinola. Pinolan iltapuhde oli niin onnistunut, että vastuuta lienee luvassa enemmänkin. Argentiinalaisen rinnalla tilaisuutensa saanee 23-vuotias Berkay Dabanli.

Ruotsin maajoukkueen vakiotoppari kuului Nürnbergin syyskauden suurimpiin onnistujiin. Hän luuti menestyksekkäästi kierroksesta toiseen puolustuslinjassa ja onnistui myös kolme kertaa maalinteossa. Nilssonin myötä riveistä poistuu näin myös tärkeä ase hyökkäyspään erikoistilanteissa.

loading comments...