Tim Väyrynen tarvitsi vain varttitunnin avausmaaliinsa

Kirjoittaja: — 22/02/2014

20-vuotias Tim Väyrynen teki tänään ensiesiintymisensä Saksan kentillä. Debyytistä tuli upea, sillä suomalainen maalasi heti kentälle päästyään. Maaliin hän tarvitsi vain 15 minuuttia.

Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella voittanut Väyrynen pääsi vaihdosta kentälle 76. peliminuutilla Borussia Dortmundin reservijoukkueen isännöidessä MSV Duisburgia Saksan kolmosbundesliigassa. Vaihto oli kotijoukkueen ottelun ensimmäinen.

Väyrynen ei jättänyt näyttöpaikkaansa käyttämättä, vaan hän viimeisteli ottelun viimeisen maalin pelin lisäajalla.

Borussia Dortmund II voitti ottelun maalein 2-0. Ottelun avausmaalin viimeisteli Väyrysen kaima, laitapuolustaja Tim Treude. Dortmundin ykköspyssy, kolmosliigan maalipörssin kakkosena oleva Marvin Ducksch oli ottelussa pelikiellossa.

Muista kolmosbundesliigan suomalaisista avauskokoonpanossa ollut Mika Ääritalo (Holstein Kiel) pelasi 45 minuuttia, vaihdossa aloittanut Timo Furuholm (Halle) 38 minuuttia ja Kristian Kojola (Halle) täydet minuutit. Puolustaja Mikko Sumusalo oli ensimmäistä kertaa RB Leipzigin kokoonpanossa, mutta vietti koko ottelun vaihtopenkillä.

Holstein Kiel hävisi oman ottelunsa RB Leipzigille maalein 0-2. Halle puolestaan nöyrtyi vieraskentällä Osnabrückille lukemin 0-3.