Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Tim Sparvin seurakaveri osoitti upeaa reilun pelin henkeä

Kirjoittaja: — 10/12/2013

Kakkosbundesliigan sunnuntaikierroksella SV Sandhausenin ja SpVgg Greuther Fürthin välisessä ottelussa nähtiin euroopanlaajuisesti yksi koko syksyn hienoimmista reilun pelin eleistä. Tim Sparvin seurakaveri, Fürthin 21-vuotias keskikenttäpelaaja Florian Trinks pani 53. peliminuutilla pallon vahingossa maaliin oikealla kädellään, mutta ei tuulettanut maalia hetkeäkään vaan osoitti välittömästi tuomari Jochen Dreesille pallon kimmoneen maaliin sääntöjenvastaisesti. Käsimaalin syntyhetkellä ottelu oli tilanteessa 1-1.

– Lauoin päin maalivahtia, josta pallo kimposi käteeni ja siitä maaliin. Mutta tuolla tavalla en halua maaleja tehdä. Se olisi epäreilua. En ole sellainen tyyppi enkä voisi tehdä niin, Trinks kommentoi pelin jälkeen.

“Rehellisyys maan perii”, sanotaan. Trinksin tonttiperinnöstä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta ainakin hän sai palkintonsa vielä saman ottelun aikana. Trinks puski ottelun loppupuolella Fürthin voittonumeroiksi 3-1. Pelin jälkeen Trinksille tulvi arvostusta joka puolelta ja myös Fürthin valmentaja Frank Kramer yltyi kehuihin. Välittämättä siitä, että pisteet ovat tähän aikaan kaudesta kultaakin kalliimpia.

– Se oli erittäin reilu teko häneltä. Juuri noin kuuluu menetellä. Trinks vain käytti aivojaan. Hän on suoraselkäinen kaveri ja fiksu poika, Kramer kommentoi Nürnberger Nachrichten-lehdelle.

Reilusta pelistä on tämänkin syksyn aikana keskusteltu paljon, etenkin Stefan Kießlingin taannoin Hoffenheimia tekemän haamumaalin jälkeen. Toki teema on tuttu aiemmiltakin vuosilta. Ranskalainen Thierry Henry joutui aikoinaan laajan kritiikin kohteeksi pelattuaan palloa kädellään maan vuoden 2010 MM-kisoihin vieneessä tilanteessa. Trinksin kaltaista fair play-henkeä osoitti syksyllä 2012 myös Saksan maajoukkuelegenda Miroslav Klose, joka tunnusti Serie A-tuomarille tehneensä maalin kädellään.

Trinksin tekemän käsimaalin ja miehen suoraselkäisen reaktion voi katsastaa tästä linkistä.

loading comments...