Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Thiago sankarina Bayernin voittokulun jatkuessa

Kirjoittaja: — 29/01/2014

Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Itsevarmasti pelannut VfB Stuttgart ahdisti voittamattoman Bayern Münchenin jo selkä seinää vasten, mutta niinpä vain Bundesliigan suvereeni hallitsija nousi rinnalle ja ohi. Sarjajohto nyt: 13 pistettä.

Illan ensimmäinen yllätys nähtiin avauskokoonpanojen julkistuksessa, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Pep Guardiola ilmoitti otteluun täsmälleen saman avauksen kahdessa ottelussa peräkkäin. Näin joukkueen paras maalintekijä Mario Mandzukic sai edelleen tyytyä paikkaan vaihtopenkillä.

Stuttgart puolestaan ryhmittyi perinteikkääseen 4-4-2-muodostelmaan. Kapteeni Christian Gentner oli sivussa pikkuvamman takia, joten Rani “Samin-veli” Khedira valmistautui uransa kolmanteen bundesliigaotteluun.

Hyvätasoinen peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Stuttgart on yhdeksällä avausvartilla tekemällään maalilla Bundesliigan räväkin aloittaja ja lähelle maalia se pääsi nytkin. Ensin pirteä Timo Werner tuhlasi mainion tekopaikan ja hieman myöhemmin kotijoukkueelta ryövättiin rankkari, kun Werner pelasi pallon Rafinhan käteen. Pilli ei soinut.

Avausjakson ainoan maalin viimeisteli Stuttgartin bosnialaismaalitykki Vedad Ibisevic, joka oli kärppänä paikalla Wernerin itseluottamusta uhkuneen haaston jälkeen. Täysin vailla tekopaikkoja ei Bayernkaan ollut, mutta peli-ilme oli kauttaaltaan lauhkea. Xherdan Shaqiri nosti yhden roikun maalin katolle ja kertaalleen Thiago pakotti maalivahti Sven Ulreichin paraatitorjuntaan.

Pizarro käynnisti Bayernin kirin

Toisellakin jaksolla Stuttgart istui pitkään kuskinpukilla. Bayern piti palloa, mutta vaarallisille tekopaikoille se ei tahtonut päästä. Stuttgart-pakki Konstantin Rauschin puskun Bayern-puolustus pelasti maaliviivalta, mutta punapaidoilta ei kunnollisia tilanteita nähty juurikaan. Näkyvimmässä roolissa olikin ottelun erotuomari, joka jakoi siistissä ottelussa peräti kahdeksan varoitusta.

Valmentajavelho Guardiolalta nähtiin yllättävä ratkaisu noin tunnin pelin kohdalla. Vailla puhtaita kärkimiehiä pelannut Bayern otti yhtä aikaa kentälle kaksi hyökkääjää, Mandzukicin sekä Claudio Pizarron. Hermostuneisuus alkoi hiljalleen näkyä Stuttgartin pelissä, mutta välitöntä kaaosta tuplavaihto ei aiheuttanut. Ensimmäinen tekopaikka siunaantui Thiagolle, jonka yrityksen mainio Stuttgart-vahti Ulreich jälleen torjui.

Vartti ennen täyttä aikaa Bayernin takaa-ajo tuotti tulosta. Thiago lähetti vapaapotkun 35 metristä kohti rangaistusaluetta, jossa veteraanihyökkääjä Pizarro oli jäänyt täysin vartioimatta. Ulreich sai vielä kätensä väliin, mutta pallo painui vääjäämättä maaliin.

Thiagolle upea ensiosuma Saksan kentillä

Ottelu ei silti ollut vielä ohi. Kaikki odottivat jo tasapeliä, jonka Stuttgartille kieltämättä olisi urhoollisesta taistelustaan suonut. Bayernin hihasta löytyi kuitenkin vielä yksi ässä. Lisäajan viimeisellä minuutilla Rafinha keskitti rangaistusalueelle, josta Thiago iski näyttävällä volleylla upeasti ensimmäisen maalinsa Saksan kentillä.

Bayernin paidassa Thiago oli tätä ennen osunut vain seurajoukkueiden MM-finaalissa (tosin hyvä paikka sekin). Stuttgart-vahti Ulreich oli aiemmin kyykyttänyt Thiagoa, mutta espanjalainen sai viimeisen naurun.

Stuttgart saa olla pää pystyssä miehekkään esityksensä jälkeen, mutta niukka tappio ei varmasti lohduta yhtään, kun enempäänkin oli mahdollisuuksia. Bayernille tämä “testiottelu” oli jälleen yksi askel matkalla kohti ylivoimaista mestaruutta. Tästäkin pelistä joukkue varmasti oppi ja ennätyksellinen tappioton putki sen kuin jatkuu. Mittari on nyt 43:ssa ottelussa.

loading comments...