Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Talvitauon suomalaiskatsaus: Alexander Ringin syksy alavireinen

Kirjoittaja: — 12/01/2014

22-vuotiaan Huuhkajien runkopelaajan Alexander Ringin kaudelle asetettiin suurehkot odotukset, mutta joulupöytään Ring istahti varmaankin pettymyksen maku suussa. Kauden edetessä Ringin saama peliaika on vain vähentynyt eikä merkkejä siitä, että vastuu kasvaisi, juurikaan ilmassa ole.

Vielä kauden ensimmäisen neljänneksen aikana kaikki näytti hyvältä. Kaiserslauternin seitsemästä ensimmäisestä ottelusta Ring oli avauksessa kuudessa. Ainoa poissaolo johtui Ringin matkustamisesta Suomi-Slovenia-harjoitusotteluun.

Sitten Kaiserslautern vaihtoi valmentajaa. Vielä Kosta Runjaicin ensimmäisen valmennuskuukauden aikanakin vastuuta herui, kunnes lokakuun lopussa tuli yllättäen stoppi. Marras-joulukuun aikana Ring on pelannut Kaiserslauternin paidassa vain vaivaiset puolisen tuntia. Muutaman kerran mies on joutunut jopa kokonaan ulos joukkueen kokoonpanosta.

Ring valui hiljalleen hierarkiassa alaspäin

Juuri ennen penkityksen alkua Runjaic kommentoi Ringin “pelanneen alle tasonsa”. Kritiikkiä kuului ajoittain myös lehdistöltä ja kannattajilta. Usein näytti siltä, että vauhtia ja ennen kaikkea intoa Ringillä riittää, mutta pää ei aina pysynyt jalkojen mukana. Toisin sanoen miehen puolustussuunnan työskentelyyn oltiin kyllä melko tyytyväisiä, mutta hyökkäykset päättyivät liian usein harhasyöttöön. Tuttu ongelma myös maajoukkueesta.

Niinpä Ringin syyskauden saldoksi jäi yksi maalisyöttö ja kolme varoitusta. Samasta pelipaikasta kilpaileva, niin ikään kesällä seuraan saapunut norjalainen Ruben Jenssen on käyttänyt näyttöpaikkansa huomattavasti terävämmin. Kun myös nuori toppari Willi Orban on pelannut paljon keskikentän pohjalla ja samalla sektorilla peliajasta kilpailee myös Enis Alushi, on suomalainen tipahtanut keskikentän pohjalla suunnilleen nelos-vitosvaihtoehdoksi. Markus Karlin pelipaikka keskikentällä on kliseisesti kiveen hakattu.

Terävänä oltava heti kevätkauden aluksi

Kaiserslautern on talvitauolla sarjakolmosena karsijan paikalla tasapisteissä yhdessä Karlsruhen, Union Berlinin ja St.Paulin kakkosena. Köln on livahtanut jo pienelle karkumatkalle ja näillä näkymin toinen suoran nousijan paikka ratkaistaankin kakkossijaa pitävän Greuther Fürthin ja Kaiserslauternin välillä. Vahvat otteet marraskuussa olivat jo nostamassa Kaiserslauternia kilpailijansa ohi, kunnes seura kärsi kolmen ottelun tappioputken juuri ennen sarjataukoa.

Kevätkauden ehkä tärkein peli pelataan heti sarjan palatessa tauolta 8.2. Tuolloin Kaiserslautern isännöi Tim Sparvin SpVgg Greuther Fürthiä. Muut päävastustajansa se kohtaa vasta maalis-huhtikuussa. Kolme päivää Fürth-ottelun jälkeen edessä on toinen kohokohta, kun Kaiserslautern matkustaa cup-otteluun Bayer Leverkusenin vieraaksi.

Kevätkauden ennuste: Köln mennee Kaiserslauternilta menojaan, mutta kakkos-tai kolmossija on varmasti hyvin haarukassa. Kaiserslautern himoitsee palavasti nousua ja saattaa vahvistaa yhä rivejään siirtomarkkinoilla. Keskikentälle Mainzista lainatun Chinedu Eden hankinta ei varsinaisesti helpota Alexander Ringin asemaa seurassa, vaikka Ede lähinnä laitalinkki onkin.

Juuri nyt mikään ei puhu sen puolesta, että valmentajan epäsuosioon ajautuneen Ringin peliaika kevään aikana kasvaisi. Taidot eivät ole kadonneet mihinkään, mutta näyttöjä on vaikea antaa ainoastaan harjoituksissa tai ottelujen loppuhetkien hajaminuuteilla.

Tilanne muistuttaa Teemu Pukin asemaa Schalkessa ennen siirtoa Celticiin. Tulosta olisi pakko tulla varttitunnissa, heti kun tilaisuuden saa. Vaikka Ringillä on tämän kauden jälkeen sopimusta vielä kolme vuotta jäljellä, ei ole lainkaan epärealistinen ajatus, että miehelle etsitään uutta seuraa jo tulevana kesänä. Etenkin, jos “Punaisten Paholaisten” sarjataso vaihtuu.

loading comments...