Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Syyskausi pakettiin: Bayer Leverkusenilla erinomainen syyskausi

Kirjoittaja: — 06/01/2014

Bundesliigan poistuttua viiden viikon mittaiselle sarjatauolle luomme lyhyen katsauksen kunkin 18 joukkueen syyskauteen. Kartoitamme joukkueiden merkittävimmät onnistujat tilastoja vasten peilattuna. Jäljellä on enää kärkikaksikko, joista ensimmäisenä vuoron saa Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen.

Hyypiän ensimmäisen päävalmentajakauden ensipuolikkaasta muodostui pienimuotoinen menestystarina. Leverkusen jatkaa ensimmäistä kertaa yhteentoista vuoteen kolmessa eri kilpailussa myös kevätkaudella. Mestarien liigassa joukkue varmisti jatkopaikkansa pakkovoitolla Real Sociedadin vieraana ja Saksan Cupissa vierasvoitto Freiburgista vei Leverkusenin kahdeksan parhaan joukkoon.

Dortmundin takeltelu teki jo hyvissä ajoin joulun lähestyessä Leverkusenista Bayern Münchenin ykköshaastajan, mutta loppusyksyn tappiot kasvattivat eron sarjakärkeen jo 7-10 pisteeseen. Leverkusenin puolustus on kuitenkin ollut sarjan toiseksi pitävin ja myös sen vierassaldo on sarjan toiseksi paras. Kaudesta voi siis ehdottomasti antaa toistaiseksi kiitettävän arvosanan.

Syyskauden 2013 parhaat:

Maalitykki: Stefan Kießling (9 maalia)
Syöttöhai: Gonzalo Castro (7 maalisyöttöä)
Peliaikakunkku: Bernd Leno (1530/1530 minuuttia), kenttäpelaajista Stefan Kießling (1420/1530 minuuttia)
Paha poika: Philipp Wollscheid (5 varoitusta)
Suurin yllättäjä: Emre Can, Bayern Münchenistä hankittu ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Can pelasi syyskauden aikana peräti viidellä eri pelipaikalla. Monikäyttöisen pelurin vastuu kasvoi viikko viikolta. Ratkaisi myös maalillaan Leverkusenin paikan Saksan Cupin puolivälierissä.

getty_samsidney20131102
Paras pelaaja: Sidney Sam, Leverkusenin tehomiehen loukkaantuminen tuli pahaan saumaan, sillä Samin poissaolo nakersi pahasti myös Stefan Kießlingin tehoja.

Syksyn kohokohdat: 4-0-kotivoitto Shakhtar Donetskista 23.10. ja pitkään tahrattomana säilynyt kotisaldo Bundesliigassa
Syksyn synkimmät hetket: Kaksi 0-1-tappiota syyskauden päätteeksi sekä Manchesterin Unitedin antamat läksytykset, etenkin 0-5-tappio kotikentällä
Kevätkauden ennuste: Hyypiä on rakentanut Leverkusenille hyvin toimivan permanentin, joten mitään romahdusta on tuskin luvassa keväälläkään. Bayern karkaa, mutta Leverkusen tullee yltämään kolmen parhaan joukkoon tälläkin kaudella ja kakkossijakin voi olla hyvin haarukassa. Cup-finaali voi olla hyvin haarukassa eikä jatkoonpääsy Mestarien liigassakaan jättiyllätys olisi. Stefan Kießlingin kunnon kestävyys on kevään avaintekijöitä, sillä päteviä korvaajia joukkueella ei ole.

loading comments...