Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Seitsemän syytä, miksi Mönchengladbach voi kaataa Bayern Münchenin

Kirjoittaja: — 23/01/2014

Bundesliigan kevätkausi käynnistyy huomenna perjantaina todellisella herkkupalalla, kun sarjakolmonen Borussia Mönchengladbach saa vieraakseen sarjakärki Bayern Münchenin. Koko maailma saa tilaisuuden kääntää katseensa Saksaan, sillä ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä peräti 194 maahan (FIFA:n jäsenmaita on kaikkiaan 209). Peli on heittämällä maailmanlaajuisesti perjantai-illan kiinnostavin ja seuratuin.

Suuri enemmistö jalkapallon ystävistä odottaa syyskauden ilman tappioita pelanneen Bayern Münchenin voittokulun jatkuvan. Varsinainen otteluennakkomme julkaistaan huomenna, mutta nyt hieman taustaa tilastoista. Bundesliigan virallinen verkkosivu esitteli seitsemän tilastoa, jotka antavat syytä uskoa Mönchengladbachin yllätysmahdollisuuteen.

– Mönchengladbach ei ole hävinnyt kuluvan kauden aikana kotikentällään peliäkään. Se voitti kahdeksan ensimmäistä otteluaan ja pelasi syyskauden päätteeksi Wolfsburgin kanssa tasan.

– Myös kaksi vuotta sitten Mönchengladbach kohtasi kevätkauden avauksessaan sarjajohtaja Bayern Münchenin. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon. Isännille maalasi Patrick Herrmann kaksi kertaa ja kauden päätteeksi Dortmundiin siirtynyt Marco Reus kerran.

– Mönchengladbachilla on riveissään Bundesliigan tehokkain pelaaja Max Kruse. Kruse teki syyskauden aikana kahdeksan maalia ja alusti toiset kahdeksan. Kuuteentoista “tehopisteeseen” ylsi Krusen ohella vain Dortmundin Robert Lewandowski.

– Mönchengladbachin hyökkäyspään kvartetti Herrmann-Kruse-Juan ArangoRaffael oli huipputehokas syyskaudella. Vähintään yksi nelikosta oli suorana osallisena yhtä vaille kaikissa Mönchengladbachin 35 maalista. Kvartetin yhteismaalisaldo on 25.

– Mönchengladbachin puolustus oli syyskauden kotipeleissä hämmästyttävän vedenpitävä. Yhdeksässä pelissä Borussia-Parkilla Mönchengladbachin vastustajille tilastoitiin ainoastaan seitsemän vaarallista maalipaikkaa. Myös päästettyjen maalien määrä oli sama seitsemän.

– Viimeisessä kahdeksassa kotipelissään Bayern Müncheniä vastaan Mönchengladbach on onnistunut maalinteossa aina. Yhteensä se on tehnyt noissa kahdeksassa pelissä maaleja 16.

– Joukkueiden keskinäinen tilasto yhteisen Bundesliiga-historian aikana puhuu selvästi Bayernin voittoa vastaan. 45 kohtaamisesta Mönchengladbachissa kotijoukkue on voittanut 18 ja Bayern München vain kymmenen. 17 kertaa on pelattu tasan.

Toki Bayern Münchenin voittoa puoltaa vastaavasti ainakin yksi iso syy: Sillä on yksinkertaisesti käytettävissään maailman paras pelaajamateriaali, joka pelaa illasta toiseen saumattomasti yhteen.

loading comments...