Schalke nappasi pisteen Allianz Arenalta – Boateng lensi pihalle ottelun alussa

Kirjoittaja: — 03/02/2015

Bundesligassa pelataan tiistain ja keskiviikon aikana arkikierros. Schalke ja Bayern München tasasivat tiistai-iltana pisteet Allianz-Arenalla maalein 1-1. Isännät pelasivat 75 minuuttia miesalivoimalla.

Bayern hallitsi ottelun alkuhetkiä. Mario Götze oli näkyvässä roolissa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin mies oli kulmapotkutilanteessa jätetty täysin vapaaksi pilkun kohdille, mutta viimeistely-yritys oli surkea. Lähes heti perään Götze oli jälleen vapaana rangaistusalueella, mutta tällä kertaa miehen syöttöyritys päällä jäi torsoksi.

Varsin nopeasti ottelu sai kuitenkin mielenkiintoisen käänteen. Schalke-vahti Ralf Fährmannin pitkä avaus päätyi kuin vahingossa Sidney Samille, joka pääsi läpiajoon. Jérôme Boateng veti Samin nurin, ja tuloksena oli suora punainen kortti ja rangaistuspotku Schalkelle.

Eric Maxim Choupo-Motingin
pilkku oli kuitenkin kehno, eikä Manuel Neuerilla ollut vaikeuksia torjua lirua alakulmasta.

Peli luonnollisesti tasoittui ulosajon myötä. Schalke ei kuitenkaan saanut miesylivoimalla mitään vaarallista luotua, eikä Bayern pystynyt vajaamiehisenä pelaamaan omaa peliään, joten tauolle lähdettiin lukemissa 0-0.

Ottelu noudatti samaa kaavaa myös toisella puoliajalla, kunnes Bayern onnistui 68. minuutilla. Xabi Alonso antoi kulmapotkun, ja Arjen Robben nousi korkeimmalle puskien pallon maaliin.

Mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin toisessa päässä nähtiin varsin samanlainen maali, kun Benedikt Höwedes puski pallon takanurkkaan Sidney Samin kulmapotkusta. Maali jäi ottelun viimeiseksi.

Toisaalla myös Wolfsburg jäi tasapeliin, joten Bayern johtaa sarjaa edelleen kahdeksan pisteen erolla. Schalke on ennen huomisen otteluita neljäntenä.