Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Saksan cupissa rangaistuspotkukilpailujen ilta – Mönchengladbach ulos, Bayern jatkaa

Kirjoittaja: — 09/04/2015

Saksan cupin puolivälierien kaksi jälkimmäistä ottelua pelattiin keskiviikkona ja katsottavaa riitti koko rahan edestä, kun molemmat kamppailut ratkesivat vasta rangaistuspotkukilpailussa. 3. Ligan Arminia Bielefeld vastasi illan jymypaukusta ja passitti Borussia Mönchengladbachin laulukuoroon. Bayern München sen sijaan jatkaa kaadettuaan 11-metrisissä Bayer Leverkusenin.

Illan aiemmassa ottelussa Bielefeld siirtyi kotiyleisönsä riemuksi johtoon 26. minuutilla, kun Dennis Mast taituroi ahtaassa tilassa rangaistusalueen sisällä pallon Manuel Junglasille, joka survoi pelivälineen väkisin maaliin vasemman tolpan kautta. Johto kesti kuitenkin vain viisi minuuttia. Pallo vietiin toisessa päässä pilkulle käsivirheen jälkeen, eikä Max Kruse rangaistuspotkussaan erehtynyt.

Toinen puoliaika oli maaliton ja pelin kuva kaikkineen varsin selkeä: Mönchengladbach piti enemmän palloa, Bielefeld puolusti tiiviisti ja iski terävästi vastaan. Kaikkineen 1-1-tilanne 90 minuutin jälkeen ei varmasti ollut vääryys kummankaan kannalta.

Jatkoaika ei peliin juuri muutosta tuonut. Kummallakin oli puolittaiset paikkansa ratkaista ottelu, mutta siinä onnistumatta. Näin yli 26 000 katsojaa Schüko-Arenalla sai alkaa jännittää rangaistuspotkukilpailua. Ratkaisu nähtiin lopulta kuudennessa parissa, kun ensin Bielefeldin Felix Burmeister upotti pallon maaliin ja sen jälkeen Alexander Schwolow venytti kätensä Ibrahima Traorén laukauksen eteen.

Leverkusenin ja Bayern Münchenin kohtaaminen alkoi kotijoukkueen hallinnalla, mutta pian tapahtumat kentällä tasaantuivat ja Beyrn pääsi vähitellen niskan päälle pelillisesti. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin. Lähinnä maali oli 40. minuutilla, kun Bayernin Thomas Müller pääsi ohjaamaan takatolpalta, mutta Leverkusen-vahti Bernd Lenon erinomainen torjunta piti numerot 0-0:ssa.

Toisella puoliajalla Bayern otti yhä enemmän otetta pelistä ja Leno sai olla hereillä etenkin Robert Lewandowskin kanssa. Loppua kohden Leverkusenkin pääsi taas paremmin peliin mukaan ja pystyi luomaan muutaman paikan, mutta yhtä lailla tuloksetta.

Jatkoajan ensimmäisen puoliskon ainoa todellinen maalipaikka lankesi Bayernin Mario Götzelle, mutta siitäkään pallo ei maaliin saakka tietään löytänyt.

Myös tässä ottelussa ratkaisu haettiin siis rangaistuspotkukilpailusta. Antisankarin viitan sai harteilleen Leverkusenin Josip Drmic, joka ensimmäisenä laukojana epäonnistui. Kun Bayernin kaikki viisi laukojaa toimittivat pallon varmasti verkkoon, jäi Leverkusenin yllätys tekemättä.

loading comments...