Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Saksan Cupin finaaliennakko: Borussia Dortmund – Wolfsburg

Kirjoittaja: — 30/05/2015

Saksan Cup eli DFB Pokal huipentuu tänään. Jürgen Klopp valmentaa viimeisessä ottelussaan Borussia Dortmundia. Berliinin illassa vastaan asettuu erinomaisen kauden pelannut Wolfsburg.

Poissaolot

Borussia Dortmund

Kevin Grosskreutz (loukkaantunut)
Nuri Sahin (loukkaantunut)
Adrián Ramos (loukkaantunut)
Jakub Blaszczykowski (loukkantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Kevin Kampl (pelikiellossa)

Wolfsburg

Felipe Lopes (loukkaantunut)
Naldo (loukkantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund – Werder Bremen 3-2 (Bundesliga)
Wolfsburg – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)
Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2-0 (Bundesliga)

Wolfsburg

Köln – Wolfsburg 2-2 (Bundesliga)
Wolfsburg – Borussia Dortmund 2-1 (Bundesliga)
Paderborn – Wolfsburg 1-3 (Bundesliga)

Arvio

Dortmundin kausi on ollut hyvin erilainen kuin Wolfsburgin. Pahimmillaan joukkue oli Bundesligan jumbona. Sittemmin vauhti piristyi, mutta Dortmund jäi seitsemänneksi. Mestarien liiga -paikka karkasi jo aikoja sitten. Paikka Eurooppa-liigassa jäi kahden pisteen päähän. Kaiken lisäksi Klopp ilmoitti jättävänsä seuran. Nyt jäljellä on yksi ottelu, johon on ladattava kaikki paukut. DFB Pokal on Dortmundille ainoa mahdollisuus pokaaliin tänä keväänä. Lisäksi se on ainoa väylä europeleihin. Ja jalkapalloromanttisesti ajatellen se on Kloppille viimeinen mahdollisuus saavuttaa Dortmundin kanssa jotain  merkittävää.

Ihan ilmaiseksi Dortmund ei pokaalia saa. Vastaan asettuu Bundesligassa toiseksi sijoittunut Wolfsburg. Volkkarikaupungin ylpeys on pelannut erinomaisen kauden, mutta hopeasija cupissa tuskin lämmittäisi mieltä. Wolfsburgin kopissa voi olla melko apea tunnelma, jos kausi päättyy kahteen kakkossijaan.

Vaikka Dortmundin kausi on ollut heikko, cupissa joukkue on ollut hyvä. Muutama selvä voitto alasarjajoukkueista. Sen jälkeen Hoffenheim nurin 3-2, ja välierissä kaatui itse Bayern München. Wolfsburgin taival on ollut selvästi helpompi. Darmstadt, Heidenheim, RB Leipzig, Freiburg ja Bielefeld. Finaali on ensimmäinen ottelu, jossa Wolfsburgin on venyttävä parhaimpaansa.

Erityisellä mielenkiinnolla kannattaa seurata kymppipaikan pelaajien keskinäistä kamppailua. Kevin De Bruyne vastaan Shinji Kagawa. Kumpi pystytään pitämään paremmin kurissa? Kumpi pystyy auttamaan oman joukkueensa voittoon?

loading comments...