Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Rudi Völler paljasti: Huippulupaava Julian Brandt siirtyy Leverkuseniin

Kirjoittaja: — 02/12/2013

Bayer Leverkusenin urheilutoimenjohtaja Rudi Völler vahvisti viikonloppuna, että useiden eurooppalaisten suurseurojen tavoittelema huippulahjakkuus Julian Brandt siirtyy Sami Hyypiän valmennettavaksi Leverkuseniin. 17-vuotiaasta Brandtista on käyty ankaraa kilpalaulantaa, mutta Wolfsburgin lahjakkuus on Völlerin mukaan päätöksensä tehnyt. Auki on enää, siirtyykö Brandt Leverkuseniin jo tammikuussa vai vasta tulevana kesänä.

Brandt on tehnyt tällä kaudella A-juniorien Bundesliigassa kuusi maalia ja alustanut yhdeksän 12 ottelussa. Hän viihtyy parhaiten laitahyökkääjän tontilla ja nähtäväksi jää, astuuko Brandt jo lähitulevaisuudessa Saksan maajoukkuepelaajan Sidney Samin saappaisiin. 25-vuotiaan Leverkusen-tähden sopimuksessa on 2,5 miljoonan euron ulosostoklausuuli ja Samia pidetäänkin yhtenä siirtomarkkinoiden suurimmista vonkaleista.

RP-Online-sivuston mukaan Brandtia tavoittelivat ainakin Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke, RB Leipzig, Manchester United, Chelsea sekä jokunen italialaisseura. Brandtin sopimus Wolfsburgin kanssa umpeutuu ensi kesänä ja nuorukainen ilmoitti jo lokakuussa, ettei allekirjoita Wolfsburgin tarjoamaa jatkosopimusta. Niinpä pojan agentti-isän pakeilla on ollut kosijoita jonoksi asti.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Brandt pelaa yhdessä toisen Leverkusen-lahjakkuuden Levin Öztunalin kanssa. Öztunalin Leverkusen hankki kesällä Hamburger SV:stä, joten seuran kykyjenetsintäosasto voi onnitella itseään kahdesta lyhyen ajan sisällä tehdystä kaappauksesta.

Leverkusenissa Brandtia on verrattu Andre Schürrleen, ja monien mielestä Brandt on jopa lahjakkaampi kuin Chelseata nykyisin edustava Schürlle samanikäisenä. Oikeajalkainen lahjakkuus haluttaisiin tuoda Leverkuseniin jo tammikuussa, jotta hänellä olisi enemmän aikaa sopeutua seuran olosuhteisiin. RP-Onlinen mukaan Brandtille ja Öztunalille voi olla tarjolla iso rooli jo ensi kauden joukkueessa.

loading comments...