Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Münchenin leijonat tavoittelevat sarjanousua ennätysmies Funkelin johdolla

Kirjoittaja: — 09/09/2013

TSV 1860 München on palkannut elokuun viimeisenä päivänä erottamansa päävalmentajan Alexander Schmidtin seuraajaksi todella kokeneen Friedhelm Funkelin. Funkelille 1860 München on jo kymmenes seura, jossa hän ottaa valmennusvastuun kantaakseen.

59-vuotias Friedhelm Funkel pitää hallussaan yhtä bundesliigan ennätystä. Hänellä on esittää pelaajana ja valmentajana yhteensä yli 1 100 ottelun kokemus ykkös- ja kakkosbundesliigasta. Münchenin Leijonien tiedetään harkinneen valmentajan pestiin myös Lothar Matthäusia ja Felix Magathia, mutta valinta osui kuitenkin konservatiiviseen nousueksperttiin. Funkel on noussut kakkosbundeksesta pääsarjaan kaikkiaan viisi kertaa neljän eri seuran peräsimessä.

Kuuden sarjakierroksen jälkeen kakkosbundesliigan kuudentena majailevan 1860 Münchenin kauden ehdoton tavoite on nousu pääsarjaan. Meneillään on jo kymmenes peräkkäinen kausi kakkosliigassa. Sitä ennen vuoden 1966 saksanmestari ehti pelata bundesliigassa kymmenen kautta putkeen.

– Haluamme saattaa joukkueen jälleen raiteilleen. Tavoittelemme sarjanousua. Edessä on erittäin kiinnostava tehtävä, Funkel kommentoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan.

Kickerin mukaan Funkelin pestaamisessa hinta oli myös isohkossa roolissa, sillä seurajohto sanoo osan analyyttisenä tunnetun valmentajan saamasta korvauksesta olevan sidottu menestystavoitteeseen eli sarjanousuun. Motivaatio on varmasti valmennusjohdollakin kohdallaan.

loading comments...