Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Katsaus tammikuun siirtoikkunaan, osa 3/6: Hoffenheim, Werder Bremen ja Stuttgart

Kirjoittaja: — 27/12/2013

Syyskauden päätteeksi sarjataulukon alemmasta keskikastista löytyy Hoffenheim, Werder Bremen ja Stuttgart. Hoffenheimin peleihin on mahtunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja hieman paremmalla onnella ja onnistuneemmalla tuomaripelillä Hoffenheim löytyisi sarjataulukon ylemmästä puolikkaasta. Bremen oli jo ansaitsemassa kriisijoukkueen lisänimeä, mutta voitto Leverkusenista syyskauden päätteeksi oikaisi mukavasti syöksykierrettä. Stuttgartissa valmentajanvaihdoksen tuoma piristysruiske on jo päässyt kuivahtamaan.

Hoffenheimin isot kalat odottavat onkijaansa

Hoffenheimin peliesitykset ovat olleet huomattavasti viime kautta terävämpiä, mutta pistepussi on silti karttunut melko verkkaiseen tahtiin. Tapahtumia on kentällä riittänyt, sillä Hoffenheim on ollut syyskauden kolmanneksi tehokkain joukkue, mutta samalla se on myös päästänyt eniten maaleja koko liigassa.

Joukkueeseen liittyy tammikuussa Malmöstä saapuva Ruotsin maajoukkuemies, Allsvenskanin kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Jiloan Hamad. Paletti on sen verran hyvin kasassa, että muille vahvistuksille ei välttämättä suurempaa tarvetta ole. Silti huhuja on liikkunut myös toisen nuoren ruotsalaisen, 21-vuotiaan John Guidettin värväämisestä. Guidetti saapuisi lainasopimuksella Manchester Citystä.

Hibernian v Malmo - UEFA Europa League Second Round Qualifying: Second Leg
Jiloan Hamad saapuu varmuudella Hoffenheim-ryhmään vuodenvaihteessa.
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Hoffenheimin joukkueessa pelaa kaksi nuorta taituria, joiden tehot ovat herättäneet useiden suurseurojen mielenkiinnon. Seura tehnee kaikkensa pitääkseen vielä kiinni Kevin Vollandista ja Roberto Firminosta. Jos herroista jompikumpi kuitenkin myytäisiin jo nyt, karttuisi Hoffenheimin kassa varmasti mittavalla summalla rahaa.

Hoffenheimin hyökkäyspään vahvistaminen kuulostaa jokseenkin nurinkuriselta, sillä juurikin hyökkäyksen osalta peli on kulkenut ongelmitta. Huomattavasti järkevämmältä kuulostaisi vasemman laitapuolustajan tai puolustavan keskikenttäpelaajan hankinta, mutta kummankaan pelipaikan osalta ei huhuja ole liikkeellä. Periaatteessa on mahdollista sekin, että Jiloan Hamad jää Hoffenheimin ainoaksi peliliikkeeksi tammikuun siirtoikkunassa.

Werder Bremen vailla tulivoimaa ja johtohahmoja

Werderillä toimi alkukaudella puolustus, mutta hyökkäyspeli takkusi. Viime aikoina maalinteko-ongelmat ovat hellittäneet, mutta omassa päässä on soinut enemmän kuin pahimmissa painajaisissa. Moisesta yhtälöstä ei seuraa kuin vaikeuksia.

Bremen on yksi sarjan laskujohteisimmista joukkueista ja jopa kaikkein huonoin, jos koko kalenterivuoden pisteet lasketaan yhteen. Vuoden 2013 aikana Werder Bremen on kaikista vähiten pisteitä saalistanut joukkue Saksan kolmella ylimmällä sarjatasolla. Orastava kriisi taittui hetkeksi Leverkusenin kaadon myötä, mutta silti joukkuetta saattaa uhata keväällä putoamistaistelu.

Päävalmentaja Robin Dutt ehti jo lausua, että Bremen ei aio siirtomarkkinoilla hätiköidä ja jokaisen hankinnan on oltava selkeästi parempi kuin joukkueen nykyiset pelaajat ovat. Hyvä periaate, mutta vaikea toteuttaa, sillä Bremen on takuulla liikkeellä varovaisella budjetilla. Ongelmia on tällä hetkellä jokseenkin joka osa-alueella, mutta koko joukkuetta ei voida vaihtaa. Näin ollen pari tarkkaan scoutattua täsmähankintaa tekisi kieltämättä hyvää.

Joukkueen keskikenttä on tällä hetkellä sellaisessa kuosissa, että sillä voitaneen pärjäillä myös kevätkauden koitoksissa. Sen sijaan hyökkäykseen ja erityisesti puolustuslinjaan vahvistukset tekisivät poikaa.

Werder oli tiettävästi jokseenkin lähellä Eredivisien Zwollen 24-vuotiaan topparin Darryl Lachmanin palkkaamista. Lachman kuitenkin loukkaantui hieman ennen joulutaukoa, joten siirto taisi mennä puihin. Jos puolustuslinjaan löydetään päteviä vahvistuksia, nämä saataneenkin tekeillä olevan Juventus-yhteistyön kautta. Kyseeseen voisi tulla lähinnä 21-vuotias tanskalaistoppari Frederik Sörensen, joka on tällä hetkellä lainattuna Bolognaan.

Parma FC v Bologna FC - Serie A
Bremenin väitetään toivovan tanskalaistoppari Sörenseniä lainalle Juventus-organisaatiosta.
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Myös hyökkäyspään täydennysten suhteen Juventus-kontakti voi osoittautua hyödylliseksi. Tällä hetkellä Nils Petersen on ainoa edes jollain tapaa mitat täyttävä kärkimies ja pienikin kilpailutilanne olisi poikaa. Bremen saattaakin havitella parikymppistä ghanalaista Richmond Boakyetä, joka pelaa Juventuksen lainamiehenä La Ligan Elchessä.

Bremenillä ei ole tällä hetkellä juurikaan pelaajia, jotka herättäisivät kiinnostusta muissa seuroissa. Potentiaalisin lähtijä on tehokas pelintekijä Aaron Hunt, joka tähyilee siirtoa Valioliigaan. Mikäli Hunt tuon loikan ottaa, toteutuu se kuitenkin luultavimmin vasta ensi kesänä.

Stuttgartissa ovi käy ulospäin

Alkukauden surkeuden valmentajanvaihdoksen myötä taakseen jättänyt VfB Stuttgart ei tavoittele kuuta taivaalta siirtomarkkinoilla, vaan uusi valmentaja Thomas Schneider tuntuu jo löytäneen luottopermanenttinsa. Joukkue ei tee välttämättä ainuttakaan hankintaa.

Lähtijöiden lista sen sijaan on pitkä. Stuttgart on julkisesti ilmoittanut etsivänsä uutta seuraa Patrick FunkilleTunay TorunilleSercan Sararerille ja Cristian Molinarolle. Se ei aio myöskään pidätellä William KvistiäMartin Harnikia tai Mohammed Abdellaoueta, mikäli näille ilmaantuu kiinnostava ja riittävän antelias ostaja.

getty_harnikmartin20130811
Martin Harnik vaihtanee maisemaa, mikäli pöytään lyödään tarpeeksi rahakas tarjous.
(Kuva:Getty Images/All Over Press)

Suurimmat vahvistusten tarpeet Stuttgartilla olisi hyökkäyksen laidalla ja erityisesti oikealla, sekä mahdollisesti keskikentän pohjalla, jossa syvyyttä saisi olla enemmänkin. Vahvistusten kanssa ei kuitenkaan näytetä kiirehtivän ja voi olla, että kokoonpanomuutosten kanssa odotellaankin kesää.

loading comments...