Unohditko salasanan? Rekisteröidy

Kuva: Getty Images

Irlanti nousi viime hetkillä tasoihin Saksassa

Kirjoittaja: — 15/10/2014

Saksa koki EM-karsinoissa jo toisen perättäisen pistemenetyksensä, kun joukkue tasasi pisteet Irlannin kanssa Gelsenkirchenissä. Kotijoukkue hallitsi ottelua, mutta Irlanti nousi lisä-ajalla John O’Shean osumalla tasoihin.

Peli oli alusta alkaen Saksan hallinnassa. Vain reilun viiden minuutin jälkeen Erik Durm osui ylärimaan.

Ottelua oli jäljellä noin 20 minuuttia, kunnes Saksa vihdoin onnistui maalinnteossa. Toni Kroos teki itselleen tilaa ja ampui rangaistusalueen ulkopuolelta pallon tolpan kautta maalin perukoille.

Vaikka Irlanti oli ollut koko ottelun ajan alakynnessä, Saksan hermostunut peli viimeisillä minuuteilla ennakoi tasoitusosumaa. Lopulta sankariksi nousi John O’Shea, joka kurotti jalkansa palloon ennen Mats Hummelsia, ja peliväline pomppi maaliin, kun pelattiin jo ottelun 93. minuuttia.

– Se oli erityinen hetki. Meille oli loistava henki päällä. Valmentaja sanoi puoliajalla, että saamme vielä mahdollisuutemme. Hieno ilta, ja olen tyytyväinen, että autoin omalta osaltani joukkuetta tekemällä maalin, O’Shei kertoi lehdistötilaisuudessa

Saksan valmentaja Joachim Löw ei ollut innoissaan tuloksesta

– On erittäin turhauttavaa, ettemme voittaneet, ja Irlanti teki tasoitusmaalin ainoasta kunnon paikastaan. Mutta voimme syyttää vain itseämme, kun menetimme kontrollin viimeisillä minuuteilla.

Saksa hävisi lauantaina Puolalle. Pistemenetyksistä huolimatta Löw uskoo, että joukkue pääsee vielä kisoihin.

– Paineet ovat aina meillä. Saksan oletetaan aina voittavan.

– Emme ole yhtä dynaamisia kuin MM-kisoissa. Oli selvää, että jotkut pelaajat tarvitsevat aikaa MM-kisojen jälkeen. Tietysti odotimme enemmän pisteitä Lokakuun otteluista. Seuraavaksi voitamme Gibgaltarin. Monet pelaajista palaavat rinkiin, ja iskemme takaisin, Löw kertoi

Saksalla on kolmesta ottelusta kasassa vain neljä pistettä. Puola ja Irlanti ovat keränneet seitsemän pistettä.

Toimittajan sana

Sattuuhan näitä. Ei Saksalla edelleenkään ole syytä paniikkiin. Joukkue on luonut paikkoja, mutta onni ei ole ollut suotuisa. Suurin ongelma joukkueessa taitaa olla motivaation puute MM-kisojen jälkeen. Irlannille ja Puolalle toki kaikki kunnia hyvin alkaneista karsinnoista.

loading comments...